Atletika hravě do škol rozdává radost

atletika do_škol_VM_MŠ_ČechovaZačátkem listopadu měl být zahájen projekt „Atletika hravě do škol" v rámci výzvy NSA na podporu fyzioterapeutů a trenérů ve výuce v základních a mateřských školách. Dotační výzva dosud nebyla schválena, ale přesto trenérky a trenéři velkomeziříčské atletiky dodrželi přislíbené termíny a za podpory zastřešující organizace TJ Sokol Velké Meziříčí se vypravili do hodin tělesné výchovy na prvním stupni základních škol a do mateřských škol obohatit pohybové chvilky dětí. O projekt projevila zájem ZŠ Oslavická Velké Meziříčí, MŠ Velké Meziříčí a MŠ a ZŠ Oslavice.

Trenéři atletiky Jana Fňukalová, Jiří Horký a Martina Nováčková docházeli během listopadu a prosince do škol a školek a hravou formou zapojovali atletické základy, gymnastická cvičení a pohybové hry do hodin, aby byly přínosem pro děti a obohacením pro pedagogy. Atletika není jen o výkonech, děti se učí běhat, házet a skákat formou hry, mají radost z pohybu a užívají si společné chvilky v tělocvičně. Atletika je radost a tu jsme se s kolegy rozhodli ve školách a školkách rozdávat. Snad se nám to povedlo.

Děkujeme za spolupráci.

Za tým trenérů atletiky Martina Nováčková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.