Ohlédněme se za podzimní fotbalovou sezónou mladších žáků

starší přípravkaO tom, jak a kdy začala sezóna mladším žákům, jsme již psali. Také jsme napsali několik článků o průběhu různých turnajů a nyní bychom rádi shrnuli podzimní část probíhající sezóny.

K fotbalu patří nejen fotbalové dovednosti, ale také individuální přístup a docházka. Obojí bylo na velice dobré úrovni, i když absencím kvůli nemocem jsme se nevyhnuli ani my. Kluky fotbal baví a dávají do něho hodně, a to se odráží na jejich pozitivním přístupu a docházce na tréninky a zápasy. Velmi dobrá docházka je i v zimním období, kdy jsou 2 tréninky týdně venku a 1 v posilovně u pana Oudy na zpevnění těla. Od 15. 12. začala krátká pauza, ale již od 4. 1. začneme opět trénovat. Kluci si opět museli zvyknout na větší hřiště a systém 8+1. Tento přechod na „velké" hřiště jim trval déle, než jsme si mysleli. Ze začátku sezóny to proto vypadalo, že chtějí fanouškům ukázat, jak se fotbal učí a ne, jak se má fotbal hrát. Závěr sezóny již byl ale podle představ trenérů i fanoušků. Umístění v Krajském Přeboru proto také celému průběhu dosavadní sezóny odpovídalo – 6 výher, 2 remízy a 4 prohry stačily na 5. místo z celkem 12 týmů.

Na jaře budeme hrát po rozdělení druhou skupinu KP a cílem je umístění do 2. místa a mít tak možnost na konci soutěže zabojovat o titul v Krajském Přeboru Vysočiny. Aby na tyto boje byli kluci co nejlépe připraveni, tak se zúčastní několika turnajů a přátelských utkání. Za zmínku stojí i to, že náš tým je z KP, jeden z nejmladších, se skládá z ročníku 2010 a mladší.

Velké poděkování samozřejmě patří trenérům, kteří se mladým hráčům věnují, rodičům, kteří je ke sportu vedou a samozřejmě široké fanouškovské základně.

Miloš Fic

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.