Zvítězili jsme nad Bučovicemi i Ostravou

IMG 3234Volejbal 1. liga
Muži v poslední době zaznamenali vcelku nevyrovnanou výkonnost. Vítězství v Brně a na MFF Praha, zase ale porážky doma s Brnem a v Hradci králové zase tolik optimismu nedávaly.

Šest vítězství a osm porážek je poměrně dobrá bilance, ale v pátek nás čekal lídr 1. ligy Bučovice a hned v sobotu jejich pronásledovatel Blue Volley Ostrava. Ve skrytu duše jsme chtěli jedno vítězství. Nakonec jsme vyhráli oba duely. Hráli jsme dobře a přestali dělat dětinské chyby.

Proti Bučovicím jsme po vyhraném prvním setu polevili a soupeř snadno srovnal. Třetí set měl stále otěže zápasu pevně ve svých rukou a už to vypadalo, že ani po dvaadvácáté s tímto soupeřem (mimochodem v 1. lize nejčastějším) nevyhrajeme. Ve čtvrtém setu jsme se však výrazně zlepšili, přestali jsme dělat nevynucené chyby a rázem jsme byli lepší. To pokračovalo i v pátém setu. Bučovice začali lépe, strany točili za stavu 8:6, my jsme však rychle srovnali a dotáhli jsme i tento set do vítězného konce. Je to teprve druhé vítězství s Bučovicemi v naší historii a dvacet porážek. Ale toto vítězství mělo svou cenu.

V sobotu přijel ambiciosní celek z Ostravy. Záložní družstvo extraligového Black Volley určitě nepřijelo prohrát. Sebevědomí z nich tryskalo v plném proudu. První set 25:12 pro nás. Rána do palice. I v druhém setu vedeme 17:12. Dále jsme sice udělali nějaké chyby, nebo spíš jsme nebyli důrazní v útoku a soupeř pomalu dotahoval. I tak jsme do koncovky šli se slibným náskokem 23:20. Následovala doslova detektivka. Najednou jsme prohrávali 23:24, 24:25, zase vedli 26:25, kazíme podání i následný útok, takže 26:27, abychom to nakonec umlátili na 29:27. Další set téměř jak přes kopírák. Nehazardovali jsme s krásným vedením 2:0 na sety a vytvořili jsme si i v tomto setu náskok až na 20:12. A opět jsme trochu polevili až na 21:19. Pak jsme ale zabrali, a hned první mečbol se za stavu 24:21 proměnili ve vítězství. Tím jsme si svou bilanci vyrovnali na 8 výher a 8 proher a vyhoupli jsme se na 7. místo tabulky. Zahráli všichni dobře.

Oba zápasy odehrála základní šestka téměř bez střídání. Nahrávač Víťa Šimek, smečaři Roman Jaša a Martin Smetana, blokaři Jirka Huryta a Matyáš Pospíšil, diagonální Ríša Stanislav a libero Mára Slavík. Na lavičce vytvářeli tu správnou bojovnou atmosféru Adam Benáček, Honza Barák, Štěpán Žaba, Tanys Bandianidis, Honza Vanini a Jirka Jirásek.

VELMEZ – Sokol Bučovice 3:2 (18,-14,-19,21,12)
VELMEZ – Blue Volley Ostrava 3:0 (12,27,21)

Snímek obrazovky_368

Po vánoční a novoroční přestávce pokračujeme 13. a 14. ledna v Praze s ČZU a Liberci s B týmem Dukly

 

 

Petr Juda

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.