XXIV. ročník Vánoční laťky je již historií

DSC 0257V úterý 20. prosince 2022 se sjelo celkem 44 soutěžících osmi škol na předvánoční sportovní soutěž okresního rozsahu. V předchozích dvou kalendářních letech byla tato tradiční akce s bohatou historií omezená kvůli vládním zákazům a nařízením.

Mezi čtrnáctkou dívek čtyř škol si nejlépe vedla Tereza Martincová ze ZŠ Sokolovská Velké Meziříčí, která jako jediná zdolala 136 cm, druhá v pořadí skončila domácí Ester Böhmová, která předčila na pokusy třetí v pořadí Barboru Smejkalovou ze ZŠ Velká Bíteš, když obě skočily shodně 133 cm.

Početné pole chlapců, čítající třicítku skokanů osmi škol, opanoval suverénním výkonem 173 cm Ondřej Forman, student víceletého Gymnázia Žďár nad Sázavou. O druhém a třetím místě rozhodoval počet neplatných pokusů při shodném výkonu 158 cm. Lépe si v tomto kritériu vedl a stříbro získal Jakub Kopřiva z Gymnázia Bystřice nad Pernštejnem, bronzovou medaili dostal Josef Holemář ze ZŠ Švermova Žďár nad Sázavou.

Výsledky Vánoční laťky 2022
Historie Vánoční laťky

Předání medailí a věcných cen, věnovaných do soutěže ZŠ Oslavická Velké Meziříčí a OR AŠSK Žďár nad Sázavou třem nejlepším v jednotlivých kategoriích, se zhostila ředitelka školy Mgr. Eva Bednářová a představitelé města Velké Meziříčí starosta Ing. arch. Alexandros Kaminaras a místostarosta Martin Kaman.

Letošní ročník je zdárně za námi, ať žije jubilejní XXV. Vánoční laťka 2023 – VIVAT.

Vincenc Záviška

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.