Áčku se v divizi podařilo přehrát suverénní Žďár

ping-pong-g3c2a113dc 1920Stolní tenis

O uplynulém víkendu začala druhá půlka soutěží ve stolním tenisu. V kraji se áčku v divizi podařilo přehrát suverénní Žďár. Jde prozatím o největší cenný skalp, který naši kluci získali. Byl to pohledný a dlouhý zápas, plný fantastických výměn na úrovni špičky divize.

Boj o každý bodík začal hned od úvodních čtyřher, po kterých se oba týmy rozešly nerozhodně. Ze začátku to s námi nevypadalo dobře, dvojhry končily lépe pro hosty, ale postupně jsme výsledek dotahovali. Srovnat se nám podařilo až ve stavu 5:5. Poté se opět dostával do vedení Žďár. V jeden čas to bylo dokonce 5:8. V tento moment se ale definitivně otočila karta v náš prospěch.

Kluci parádními pěti výhrami v řadě otočili výsledek pro nás na konečných 10:8. Luxusně po třech bodech uhrála nejlepší dvojička Maštera s Holubem. Zmínění kluci přidali i bod ze čtyřhry tedy celkem sedm bodů pro náš tým. Další dva body uhrál Šoukal a poslední výherní dokončil Kampas. Asi poprvé v historii dokázalo áčko vyhrát nad opravdu silným Žďárem.

V dalším utkání si béčko poradilo se soupeřem a zvítězilo 10:6. Tentokrát to odneslo Žďárské céčko. Poslední tým tabulky KP 2 nás přivítal na domácích stolech. Pravdou je, že jsme očekávali lehčí utkání. Domácí své body neodevzdávali lacino. Do momentu 5:5 byl stav vyrovnaný. Potom jsme postupně odskakovali a nakonec zvítězili 10:6.

Krásný plný počet bodů uhrál Klíma, na jeho perfektní výkon navázal Holík, poslední body dala zbylá dvojička Skryja s Valou. Rezerva své utkání zvládla, potvrdila roli favorita a v této kategorii se prozatím drží na postupových příčkách.

Z okresních výsledků nejlépe z našich družstev zahrálo déčko, které vyhrálo v Borovnici 11:7. Hořkost porážky neokusil Dvořák František. Céčko nestačilo na lídra OP 1 Bystřici a prohrálo 13:5. Za zmínku stojí výhry našich mladíků, kteří nastoupili do utkání a každý jednou vyhrál. Šlo o hráče Dvořák Martin a Pacal David. Éčko doma podlehlo Lhotkám nejtěsněji 10:8. V tomto střetnutí hrál nejlépe Tvarůžek Jan. Naše poslední družstvo F sehrálo také domácí utkání proti Řečici, na kterou ale nakonec nestačilo. Jediný bodík v utkání zaznamenal nejmladší náš člen Buk Lukáš, který vyhrál po boji 3:2 na sety.

Divize Vysočiny

ST Velké Meziříčí – TJ Žďár nad Sázavou 10 : 8
Body: Holub Štěpán 3/1, Maštera Martin 3/1, Šoukal Slavomír 2/2, Kampas Jan 1/3
Čtyřhra: Holub, Maštera 1/0

KP 2

TJ Žďár nad Sázavou C – ST Velké Meziříčí B 6 : 10
Body: Klíma Petr 4/0, Holík Vratislav 3/1, Skryja Marek 1/2, Vala Daniel 1/2
Čtyřhra: Holík, Vala 1/0

OP 1

ST Bystřice nad Pernštejnem – ST Velké Meziříčí C 13 : 5
Body: Bednář Ivan 2/2, Kořínek Stanislav 1/2, Pacal David 1/3, Dvořák František 1/3

OP 4

KST Borovnice B – ST Velké Meziříčí D 7 : 11
Body: Dvořák František 4/0, Klíma Tomáš 3/0, Blažek Filip 3/1, Hedbávný Lukáš 0/4
Čtyřhra: Dvořák, Klíma T.

OP 5

ST Velké Meziříčí E – SK Sokol Lhotky C 10 : 8
Body: Tvarůžek Jan 3/1, Smejkal Radim 2/2, Doležal David 1/3, Řezníček Adam 1/3
Čtyřhra: Doležal, Řezníček

OS

ST Velké Meziříčí F – TJ Řečice C 1 : 17
Body: Buk Lukáš 1/3, Homola Martin 0/4, Klíma Pavel 0/4, Homolová Karolína 0/4

Petr Klíma

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.