Minižáci házené zvítězili na turnaji v Kostelci na Hané

F8CB4BFB-E095-4827-9203-9E1663F7BEDAO víkendu 7. – 8. 1. 2023 se zúčastnili naši nejmenší házenkáři tradičního a velkého turnaje v Kostelci na Hané s názvem Hanácké pohár. Tento turnaj bývá velmi dobře obsazen a nejinak tomu bylo i tentokrát. Hrála se miniházená 4+1 ve dvou kategoriích, přípravka a minižactvo. V každé kategorii startovalo 16 týmů rozdělených do 4 základních skupin. Hrací doba byla 2x8 minut.

Přípravka odehrála povedený turnaj, kdy vyhrála svoji základní skupinu a postoupila tak do bojů o první osmičku. Zde již klukům trochu docházely síly, přeci jen v týmu bylo pár hráčů věkově ještě trošku mladších. Konečné 7. místo v takové konkurenci je jistě úspěchem.

Speciálního ocenění se dostalo dvěma našim hráčům Ondrům Šikulovi a Rosovi, kteří byli vybráni do večerního sobotního utkání Allstar. Jen tak dál kluci! Družstva trénovali extraligoví hráči HBC Karviná a reprezentanti České Republiky v házené Dominik Solák a Matěj Nantl, což byl pro kluky jistě také zážitek.

Turnaj vyhrálo družstvo domácího Kostelce na Hané před týmem Hostěrádky-Rešov. Na třetím místě se umístil Sokol Sokolnice.

Utkání přípravka:

Základní skupina:
VM – HCB Karviná 15:6
VM – Tatran Litovel 14:13
VM – HC Dukla Praha 10:6

Osmifinále:
VM – HK Ivančice A" 12:9

Čtvrtfinále:
VM – Hostěrádky-Rešov 15:24

Skupina o 5. – 8. místo:
VM – HC Dukla Praha 9:13
VM – Tatran Litovel 16:12

Hráli: Šikula Ondřej, Navrátil Ronnie, Coufal Maxmilián, Vitešník Filip, Mikulášek Robin, Šidlo Štěpán, Navrátil Tomáš, Rosa Ondřej, Sedláček Sebastian.

Trenér: Ladislav Šidlo
Vedoucí družstva a mentální kouč: Zbyněk Sedláček

Minižáci odehráli turnaj na výbornou. Ve všech utkáních se jim podařilo zvítězit a převzali tak pohár a medaile za první místo. Byla radost pohledět, jak kluci táhli za jeden provaz. Od začátku si šli za svým cílem a neustále se zlepšovali. Individuální cenu pak získal náš Erik Fialka, který byl zvolen nejužitečnějším hráčem celého turnaje.

Za našimi kluky na druhém místě skončil tým SK Žeravice, třetí místo bral Tatran Litovel.

Utkání minižáci:

Základní skupina:
VM – HCB Karviná 20:11
VM – Sokol II Prostějov 25:7
VM – HC Dukla Praha 19:15

Osmifinále:
VM – Strojár Malacky (SK) 37:6
Čtvrtfinále:
VM – Házená Velká Bystřice 22:16

Semifinále:
VM – Tatran Litovel 25:22

Finále:
VM – SK Žeravice 15:13

Hráli: Ambrož Filip, Fialka Erik, Živčic Pavol, Chadim Lukáš, Winterling Tobiáš, Kalina Tomáš, Stoklasa David, Kostečka Vojtěch, Novotný Václav.

Trenér: David Stoklasa
Vedoucí družstva a hlavní kameraman: Stanislav Chadim

Příjemným překvapením pak bylo, že pozvání přijal a ceny předával také předseda Českého svazu házené a bývalý reprezentant Ondřej Zdráhala.

Poděkování patří všem pořadatelům, ale i rozhodčím za krásný a perfektně připravený turnaj, soupeřům za férové souboje, a hlavně všem dětem které si po celé dva dny hru užívaly a neustále se zlepšovaly.

David Stoklasa
TJ Sokol Velké Meziříčí

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.