Dorostenci vyhráli VELMEZ CUP 2023

HázenáOpět po roce jsme uspořádali tradiční turnaj VELMEZ CUP 2023, tentokrát již po desáté! K tomuto kulatému výročí si dorostenci nadělili dárek v podobě turnajového vítězství.

Před turnajem ještě družstvo dorostenců absolvovalo minikemp v podobě čtyř tréninkových jednotek, kde jsme se zaměřili na souhru jak v obranné, tak v útočné činnosti. Vrcholem minikempu byl samotný turnaj.

Do turnaje jsme nevstoupili úplně dobře. V prvním utkání jsme podlehli Tatranu Litovel 20:21. Větší část utkání jsme sice vedli, ale závěr, kdy jsme se trápili v koncovce, se nám absolutně nevydařil.

V druhém utkání jsme přehráli TJ Dolní Cerekev 19:13, kdy jsme měli utkání pod kontrolou.

Ve třetím utkání proti prvoligovému HC Zlín jsme museli naplno bodovat, abychom mohli pomýšlet na celkové turnajové vítězství. Kluci do utkání vlétli hned od úvodního hvizdu a vypracovali si tříbrankové vedení. Hrála se pohledná rychlá házená. V druhé půli se Zlín sice přiblížili na dostřel dvou branek, ale naše družstvo zabojovalo a po velmi povedeném výkonu z toho bylo vítězství 21:15. Díky výhře vyšším rozdílem jsme měli lepší vzájemné skóre v minitabulce, které nakonec znamenalo první místo.

V posledním utkání jsme nastoupili proti družstvu HC Štart Smartpoint Malacky. Jelikož soupeř přijel bez brankáře po celou dobu turnaje za ně chytali naši brankáři. Do utkání proti našemu družstvu byl nominován Martin Borkovec a nutno protknout, že naše střelce velmi potrápil. Utkání přes vyrovnaný průběh jsme dovedli k vítězství 25:22.

Herní prověrka již byla potřeba a hráči mohli ukázat kam se v přípravě posunuli. Mohli jsme si vyzkoušet nové herní varianty. Za dva týdny nás již čeká ostrý start do sezóny, kdy zajíždíme na první utkání „jara" do Olomouce.

Kromě turnajového vítězství získal individuální ocenění Lukáš Deraha za nejlepšího brankáře turnaje.

Po sportovní a organizační stránce dopadlo vše na výbornou.

Poděkování patří firmě POEX Velké Meziříčí, a.s. která věnovala ceny do turnaje.

Pořadí turnaje: 1. TJ Sokol Velké Meziříčí, 2. HC Zlín, 3. Tatran Litovel, 4. TJ Dolní Cerekev, 5. HC Štart Smartpoint Malacky
Sestava: Lukáš Deraha, Tomáš Kučera, Martin Borkovec – Benjamin Rosa (12), Denis Vik (1), Tomáš Rosa (13), Štěpán Čermák (4), Martin Chalupa (20), Jaroslav Pavlíček (1), Jakub Uchytil (7), Aleš Novotný (8), Marek Sedlák (11), Jakub Strýček (8), trenér Ladislav Šidlo, vedoucí družstva Petr Kácal.

Ladislav Šidlo

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.