Minižáci házené zvítězili na domácím turnaji Just it Cup

Házená 04V neděli 22. ledna pořádal náš oddíl již 5. ročník tradičního turnaje v šestkové házené pro minižactvo, Just it Cup. Turnaje se zúčastnilo 8 týmů, my jsme postavili dvě družstva. Všichni hráli na snížená břevna, hrací doba jednoho utkání byla 12 minut. Týmy jsme rozdělili do dvou základních skupin a hráli systémem každý s každým, poté již vyřazovacím způsobem o konečné umístění.

Naše šedé družstvo bylo složené z úplných nováčků a mladších kluků kteří velkou házenou nikdy nehráli. Tomu odpovídaly i výsledky, kdy kluci zatím herně nestačili a konečné osmé místo to jistilo. Důležitější ovšem je, že kluci získali cenné zkušenosti, které mohou zúročit v dalších letech. Všichni totiž zůstávají v této kategorii i v následující sezóně.

Naše modré družstvo odehrálo vynikající turnaj, kde všechny své protivníky kluci jednoznačně přehráli. Nejvyrovnanější zápas jsme odehráli až ve finále proti našim kamarádům ze Sokolnic. Ale i zde se podařilo kolektivním výkonem, který naše modré zdobil po celý turnaj, zvítězit a kluci tak převzali pohár a medaile za první místo. Navíc z rukou zástupce hlavního sponzora firmy Just it, Michaela Bezděka, převzali obrovský putovní pohár. Speciální cenu pak obdržel náš Erik Fialka za nejlepšího střelce turnaje a Filip Ambrož který v hlasování trenérů vyhrál anketu pro nejlepšího brankáře.

Jen tak dál!

Turnaj se celkově velmi vydařil. Přes 110 dětí si dostatečně zahrálo a vyzkoušelo velkou házenou. Ta je přeci jen dost rozdílná oproti miniházené, se kterou se děti až doteď potkávali. Turnaj se obešel bez větších zranění a děti tak mohly strávit nedělní den se sportem a svými kamarády.

Velké poděkování všem pořadatelům, časoměřičům, rozhodčím a sponzorům turnaje: generálnímu sponzoru firmě Just it, informačnímu centru Velké Meziříčí, nápojům Měřín a Velké Meziříčí a všem rodičům kteří turnaj podpořili. Moc děkujeme.

Pořadí turnaje:
1. TJ Sokol Velké Meziříčí modrá
2. TJ Sokol Sokolnice
3. TJ Spartak Sezimovo Ústí
4. TJ Sokol Nové Veselí
5. TJ Sokol Kobylisy II.
6. HK Ivančice
7. SK Kuřim
8. TJ Sokol Velké Meziříčí šedá

Hráli: Filip Ambrož, Vojtěch Kostečka, David Stoklasa, Erik Fialka, Tobiáš Winterling, Jan Janoušek, Lukáš Chadim, Pavol Živčic, Jonáš Peterka, Tomáš Kalina, Aleš Zmrhal, Erik Vejmělek, Vít Vyškovský, Ondřej Rosa, Jiří Michlíček, Jakub Musil, Robin Mikulášek, Mikuláš Bradáč, Lukáš Přecechtěl, Filip Vitešník, Maxmilián Coufal, Jakub Vítek. Ronnie Navrátil, Adam Kučera, Dominik Kaman.

Trenéři: David Stoklasa, Renáta Kostečková

David Stoklasa
TJ Sokol Velké Meziříčí

 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.