SANBORN CUP 2023 ovládlo Nové Veselí

Házená 01V sobotu 28. ledna jsme opět po roce uspořádali turnaj SANBORN CUP 2023. Turnaj slouží pro družstvo mužů jako příprava a zároveň závěrečná prověrka před soutěží.

Účastnila se čtyři družstva, která hrála systémem každý s každým a následně o celkové vítězství první s druhým a třetí se čtvrtým o bronz. Hrací čas byl 30 minut. Naše družstvo zůstalo výsledkově za očekáváním. Celkové prvenství bralo rezervní družstvo extraligového Nového Veselí.

Do turnaje jsme nevstoupili špatně. Proti pozdějšímu vítězi turnaje Novému Veselí jsme 20 minut poměrně slušně bránili a udržovali si mírné vedení. Následovala naše hluchá pětiminutovka, kdy jsme ani po oddechovém čase nedokázali zvrátit obrat houževnatého soupeře. Nakonec z toho byla porážka 15:13.

V druhém utkání proti rivalovi z naší soutěže SK Kuřim podalo naše družstvo jediný celkový dobrý výkon na turnaji. Od úvodních minut jsme soupeře přehrávali a vypracovali si až čtyřbrankový náskok. I přes některé neproměněné šance jsme si závěr pohlídali a připsali si vítězství 16:14.

V posledním utkání „ve skupině" jsme se utkali s TJ Sokol Úvaly. V utkání jsme absolutně nezachytili začátek utkání a brzo jsme prohrávali 0:3. Sice jsme si vypracovali dobré brankové příležitosti, ale nedokázali jsme dostat míč za soupeřova brankáře. V tomto duchu se neslo celé utkání, které skončilo výsledkem 8:16.

Získané pouze dva body znamenaly, že se znovu utkáme se soupeři z Úval o celkové třetí místo. Utkání bylo velmi podobné tomu prvnímu. Často naši střelci ztroskotali v zakončení a soupeř trestal tyto chyby z rychlých brejků. Na nějaký zvrat již nebyly síly, a tak utkání skončilo 10:14.

Herní prověrka ukázala, na čem je potřeba ještě zapracovat. Škoda jen drobných zranění, které nás nyní provázejí. Doufejme, že se všichni hráči dají do příštího týdne do pořádku, abychom mohli do druhé půle soutěže vstoupit v plné síle.

Již za týden nás čeká ostrý start, kdy zajíždíme na první utkání „jara“ do Olomouce.

Po sportovní a organizační stránce dopadlo vše na výbornou.

Poděkování patří firmě SANBORN a.s., která věnovala ceny do turnaje.

Výsledky turnaje:
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Sokol Nové Veselí 14:16
SK Kuřim – TJ Sokol Úvaly 16:15
TJ Sokol Velké Meziříčí – SK Kuřim 16:14
TJ Sokol Nové Veselí – TJ Sokol Úvaly 13:13
SK Kuřim – TJ Sokol Nové Veselí 13:13
TJ Sokol Úvaly – TJ Sokol Velké Meziříčí 16:8

O 3. místo TJ Sokol Úvaly – TJ Sokol Velké Meziříčí 14:10

Finále:
SK Kuřim – TJ Sokol Nové Veselí 16:22

Pořadí turnaje:
1.TJ Sokol Nové Veselí, 2. SK Kuřim, 3. TJ Sokol Úvaly, 4. TJ Sokol Velké Meziříčí

Sestava:
Lukáš Deraha, Tomáš Kučera – Pavol Živčic, David Kubiš (1), Petr Kavka (8), Vítězslav Večeřa (14), Radim Fischer (2), František Kratochvíl, Martin Chalupa (2), Jakub Strýček (7), Tomáš Krčál (1), Aleš Novotný (3), Alex Kuřátko (2), Ladislav Šidlo (2), Pavel Strašák (5), trenéři Pavel Strašák a Ladislav Šidlo.

Ladislav Šidlo

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.