Velkomeziříčští hokejisté si připsali cenný skalp, když porazili silný Vyškov

Hokej HHK_VM_-_modré_dresyHHK Velké Meziříčí – Hokej Vyškov 4:3 (1:0, 2:2, 1:1)

Góly a asistence: 16:45 Střecha T. (Křenek, Juráň), 24:06 Střecha T. (Křenek), 32:07 Slabý (Křenek), 43:33 Juráň (Trnka, Střecha T) – 26:19 Studený, 39:59Studený (Tomajko, Vosátko), 44:41 Popelka (Tomajko, Holemý).

Sestava HHK Velké Meziříčí:
Juda J. (31:07-32:01 Slavíček) – Trnka, Slabý, Ambrož, Hort, Vlašín P., Střecha L., Kochánek, Buchal – Juráň, Křenek, Střecha T. – Strnad, Hasoň, Ludvík – Doležal, Burian V., Vedral – Broža, Střecha F., Švejda.

Trenéři: Oberreiter Štěpán, Novák Lukáš

Sestava Hokej Vyškov:
Kořének (Šarman) – Vosátko, Hohl, Studený, Burian, Mikulík, Holemý, Žižka – Sadovikov, Tomajko, Dobiáš, Snášel, Lekeš, Komínek, Janeček, Čuřík, Kořenek, Popelka, Luža.

Trenér: Konečný Michal

Rozhodčí: Čech – Čelechovský, Jurčík

Vyloučení: 2:4, využití: 1:0, v oslabení: 0:1

Střely na branku: 21:50 (8:14, 6:18, 7:18)

Statistiky brankářů:
Juda J. (HHK) – 93,88 % – 46 zákroků – 59 min
Slavíček (HHK) – 100,00 % – 1 zákrok – 1 min
Kořének (VYŠ) – 80,95 % – 17 zákroků – 58 min

Diváci: 389

Důležité tři body zůstávají ve Velkém Meziříčí! Ve 34. kole druholigové východní konference porazili hokejisté Velkého Meziříčí silného soupeře z Vyškova.

Do utkání vstoupili aktivněji hosté, kteří v úvodní třetině domácí obraně několikrát zle zatápěli. Všechny střely Vyškova ale dokázal vyřešit pozorně chytající Jarda Juda. Skóre utkání otevřela v 17. minutě první formace Velkého Meziříčí, když kombinaci celého útoku přesně zakončil Tomáš Střecha – 1:0.

Ve 25. minutě ujela obraně hostů dvojice David Křenek – Tomáš Střecha a druhý jmenovaný podruhé rozjásal velkomeziříčský stadion – 2:0. Dvoubrankové vedení ale domácí dlouho neudrželi, ve 27. minutě dostal příliš prostoru obránce Adam Studený – 2:1. Ve 32. minutě se po vyhraném vhazování otevřel prostor pro střelu Petra Slabého, který si sjel mezi kruhy a přesnou ranou do horního růžku vstřelil důležitou třetí branku domácích – 3:1. Nepovedená přesilovka v závěru druhé části nabídla Vyškovu další snížení, vteřinu před koncem třetiny snížil v oslabení druhou brankou Adam Studený – 3:2.

Ve 44. minutě velkomeziříčští opět odskočili do dvougólového vedení. V přesilové hře prostřelil Kořénka Marcel Juráň – 4:2. Na závěrečné drama hosté zadělali rychlou odpovědí, když Adam Popelka ve 45. minutě opět snížil – 4:3. Kritický okamžik přišel v 52. minutě po vyloučení Petra Slabého. Domácí ale oslabení ubránili a přiblížili se vítězství. Závěrečné dvě minuty hosté odehráli bez brankáře, se šesti hráči v poli. Jarda Juda musel vytáhnout několik těžkých zákroků, svoji branku ale uhájil a pomohl svému týmu ke třem bodům.

Hodnocení utkání hlavním trenérem Štěpánem Oberreiterem:
V dalším domácím utkání jsme přivítali Vyškov, který se pohybuje v horních patrech tabulky. Věděli jsme, že jen výborný kolektivní výkon nám přinese body. Do utkání jsme vstoupili se čtyřmi kompletními formacemi. Podařilo se nám vstřelit góly po dobré kombinaci a odskočit soupeři o dvě branky. Škoda herního výpadku při naší přesilovce a následný kontaktní gól soupeře v poslední vteřině druhé třetiny. Do třetí třetiny jsme vstoupili s odhodláním napravit závěr druhé třetiny a vstřelili jsme čtvrtou branku. Soupeř ještě korigoval výsledek vstřelením třetí branky, ale ani závěrečná power play v závěru utkání na výsledku nic nezměnila. Získali jsme důležité tři body, děkujeme celému týmu za předvedený týmový výkon podložený výborným výkonem gólmana J. Judy. Děkujeme i fanouškům za povzbuzování po celé utkaní. V sobotu budeme bojovat o další body s Opavou.

Program mistrovských zápasů mužů:
Sobota 4. 2. 2023 HHK Velké Meziříčí – HC Slezan Opava, začátek utkání v 17:30 hodin (zimní stadion Velké Meziříčí)

Jaroslav Juda
HHK VM

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.