Mladší žáci házené byli úspěšní na přípravném turnaji v Úvalech

1 copyHázená mladší žáci
V sobotu 4. 2. 2023 vyrazili mladší žáci na další přípravný turnaj do Úval. Na turnaj jsme odjížděli pouze s 10 hráči, jelikož nás postihla těsně před turnajem velká marodka. Turnaje se zúčastnilo celkem 8 družstev rozdělených do dvou skupin po čtyřech. Hrací doba byla 2x12 minut.

V základní skupině jsme měli za soupeře týmy HK Baník Most, Úvaly „B" a Lokomotiva Vršovice. V prvním zápase jsme nastoupili proti týmu HK Most. Zpočátku kluci k zápasu přistupovali velice vlažně a nedařilo se jim ubránit levou spojku soupeře. Postupem času se v této činnosti zlepšovali a nakonec dovedli zápas k vítěznému konci 14:8.

Druhý zápas jsme hráli proti domácímu týmu Úvaly „B". Kluci do zápasu vlétli jako uragán a ve 4 minutě již vedli 8:1. Celý zápas měli pod kontrolou a vyhráli ho 19:12. V posledním zápase v základní skupině jsme nastoupili pro týmu Lokomotiva Vršovice. Celý zápas byl v naší režii a dovedli jsme ho do vítězství 21:3.

Základní skupinu jsme vyhráli a čekalo nás semifinále pro týmu Lokomotiva Louny. Na začátku tohoto zápasu jsme měli trošku navrch a udržovali jsme si vedení o 1 branku. Toto trvalo až do našeho vyloučení 5 minut před koncem. V oslabení jsme nebyli schopni dát branku a soupeř se bohužel nemýlil. Po skončení vyloučení jsme již nestačili reagovat na hru a branky soupeře a semifinále jsme prohráli o dvě branky 11:13.

Čekal nás tedy zápas o 3. místo, kde jsme opět nastoupili pro týmu domácích Úvaly „B". Kluci si v tomto zápase šli za svým jasným cílem, a to vyhrát pohár a medaile. Celý zápas nedali soupeři šanci a vyhráli ho 21:3. Na turnaji jsme skončili na celkovém třetím místě s bilancí 4 výhry, 1 prohra a se skóre 86:39. Organizátory turnaje byl zvolen nejužitečnějším hráčem našeho družstva Šimon Winterling a k tomu nejlepších střelcem turnaje byl vyhlášen Nikolas Fexa. Kluci v oslabené sestavě turnaj odmakali a zasloužili si od trenérů pochvalu. Sice je v naší hře pořád hodně chyb, ale na ty se musíme zaměřit na trénincích.

Výsledky:
Základní skupina:
VM – HK Most 14:8
VM – Úvaly „B" 19:12
VM – Lokomotiva Vršovice 21:3

Semifinále:
VM – Lokomotiva Louny 11:13
O 3. místo:
VM – Úvaly „B" 21:3

Sestava: Tyl Tobias – Ambrož David, Fexa Nikolas, Jelínek Martin, Kadlec Adrian, Karásek Samuel, Peterka Luboš, Prokeš Matyáš, Smejkal Jakub, Winterling Šimon

Trenéři: Holý Jiří, Krejčí Martin, Živčic Pavol

Vedoucí družstva: Karásek Luděk

Martin Krejčí

23

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.