Lyžařský kurz na Fajtově kopci se vydařil

Lyžařský kurz_Petr_ZezulaV úterý 21. 2. 2023 v 8:16 hodin vystoupilo ve Skiareálu na Fajtově kopci ve Velkém Meziříčí z autobusu a několika automobilů 49 žáků ZŠ a MŠ Václava Havla Žďárec společně s četným doprovodem učitelů, instruktorů a asistentů. Začínal 4 denní lyžařský výcvik žáků naší školy.

Z 60 žáků I. stupně sem přijeko 40 žáků, zbývajících 9 bylo z 6. až 8. ročníku. O výcvik se postaralo celkem 7 instruktorů na lyžích a 2 na snowboardu. Pomáhalo jim dalších 5 – 6 učitelů a asistentů pedagoga, kteří se starali především o 20 prvňáků a druháků, většinou začátečníků.

Příjemným překvapením pro mě bylo celkem 11 snowboardistů ve srovnání s pouze 3 v minulém roce, v posledních letech se zájem o tuto disciplínu značně zmenšoval.

Překvapivě dobré sněhové podmínky (rozhodně to není náhoda) po předchozích dnech oblevy nám umožnily realizovat výcvik v plném rozsahu. Termín, tradičně volen v době kdy mají školy Kraje Vysočina jarní prázdniny, nabízel nepříliš zaplněnou hlavní sjezdovku, stejně tak obě menší pro začátečníky.

Poděkování externím instruktorům v čele s Petrem Zezulou, Ondrem Rosou a Jirkem Cejpkem ml., kolegovi Zdeňku Smrkalovi a všem dalším kolegyním z naší školy, stejně jako provozovateli Skiareálu panu Jiřímu Pálkovi a jeho spolupracovníkům.

Dalibor Kolář, vedoucí kurzu

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.