Semifinále je tady

Házená-JudaVolejbal
Bučovice musely, my mohli, ale také chtěli. Odveta u nás doma po vítězství 3:0 na palubovce soupeře měla jasně rozdaná pravidla. Když vyhrajeme my jakkoli, jdeme dále. Když vyhrají Bučovice, bude se hrát za týden rozhodující zápas.

Tak také zápas začal. My dobře, Bučovice trochu zakřiknutě. Během setu se však vše vyrovnalo a diváci viděli výborný volejbal. V koncovce jsme utekli a první set byl náš 25:22.

Druhý set jsme začali ještě pozorněji, než první a od začátku vedli a soupeře dostali pod takový tlak, že se nezmohl na výraznější odpor. Set jsme vyhráli zatím největším rozdílem ve skóre v obou zápasech 25:16.

Třetí set. Poslední šance Bučovic na obrat. My vedli 8:4, soupeř dotáhl na 12:12, náš time, vedení Bučovic 13:16 a další time a to bylo ze strany bučovických vše. Potom jsme vyrovnali, převzali vedení, trochu si zahazadrovali neproměněním 2 mečbolů. Nakonec eso Romana Jaša rozhodlo. Radost nepopsatelná. Gratulace od diváků, který se sešla rekordní návštěva a fandili jako snad letos nikdy. Gratulace i od soupeře, v jejichž středu hrál i náš odchovanec Víťa Jakubec (nedostal moc šancí).

Společná večeře a plán na další tréninky a zápasy. Všichni, celá čtrnáctka hráčů podala neskutečný výkon. Ti na hřišti (hráli jsme bez střídání) svou hrou, lavička náhradníků povzbuzováním, hecováním diváků tak, že všichni udělali v tělocvičně kotel, že nebylo slyšet vlastního slova.

VELMEZ – BUČOVICE 3:0 (22,16,24) Sestava: Viťa Šimek, Roman Jaša, Ríša Stanislav, Jirka Huryta, Adam Benáček, Martin Pavlovský-libero Mára Slavík, náhradníci: Patrik Juda, Martin Smetana, Matyáš Pospíšil, Honza Vanini, Jirka Jirásek, Tanys Bantianidis a Filip Kuřec. Škoda, že s námi nebyl Honza Barák (práce). Na lavičce mi pomáhal Štěpán Žaba. Jeho bratr Ondra byl s kadety U20 na dalším extraligovém turnaji v Hradci Králové
Před sezónou se nám o tom snad ani nesnilo (i když jsme stále tvrdili, že máme tým na první čtyřku). A teď je to tady. Semifinále a prodloužení sezóny. A to ještě postup přes dva nejtěžší soupeře, které jsme mohli díky našemu umístění dostat. Lvi Praha a nyní několikanásobný vítěz základních částí, Sokol Bučovice. A ještě způsobem, že za 4 zápasy play off, jsme ztratili pouze jeden set se Lvy a dvanáct jich vyhráli!!! To určitě není jen náhoda. Náš historický úspěch. Ať již to dopadne jakkoliv, čeká nás semifinále s Dobřichovicemi. Pokud uspějeme, pak i finále. Pokud ne, potom zápas o 3. místo. Tedy nejhůře budeme čtvrtí.

Ostatní čtvrtfinále:
Hradec Králové (4) – Volejbal Brno B (5) 0:2 na zápasy (1:3,2:3)
Dobřichovice (3) – ČZU Praha (6) 2:0 (3:0,3:1)
Blue Volley Ostrava (2) – Liberec B(7) 0:2 (1:3,0:3)

Petr Juda

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.