Starší dorostenci v Újezdu na body nedosáhli

Dorostenci 2022-2023Házená 2. liga starší dorost – Morava, 16. kolo
TJ Sokol Újezd u Brna – TJ Sokol Velké Meziříčí 32:30 (18:15)

Dorostenci zajížděli na horkou půdu měnínské sportovní haly, kde svedli souboj o prvenství v druholigové tabulce s domácím Újezdem u Brna. Případná výhra by nás již dost přiblížila k baráži o první ligu, bohužel celé utkání jsme tahali za kratší konec a domácím podlehli o dvě branky.

Od úvodního hvizdu se hrála vyrovnaná partie. Obě družstva do utkání vlétla s velkým nasazením. Do sedmé minuty jsem si drželi nejtěsnější vedení. Pak soupeř překlopil skóre na svoji stranu a my jsme neustále dotahovali. Hrála se rychlá házená, bohužel soupeř byl v útočné fázi efektivnější, potrestal naše chyby v útoku a vytvořil si tříbrankové poločasové vedení (15:12).

Druhá půle se nesla ve znamení našeho dotahování těsného náskoku domácích. Bohužel v klíčových situacích jsme nedokázali po dobrých obranách přetavit naše útočné snahy v branku. Pět minut před koncem jsme měli poslední možnost vyrovnat, bohužel jsme místo toho vytvořili dvě technické chyby a dvakrát jsme selhali ve vyložené šanci. Soupeř tak vedení navýšil. V posledních minutách ještě kluci zabojovali a dokázali alespoň snížit na konečných 32:30.

Klukům dnes nechyběla bojovnost a nasazení, bohužel herně jsme nepodali takový výkon, aby to stačilo na dobře hrajícího soupeře. Jedině víc takovýchto kvalitních utkání, kdy nás soupeř nutil hrát na hraně. V utkání se projevily některé nedostatky, které nás v určitých herních situacích trápí. Stále je na čem pracovat. Nyní je potřeba vyhrát zbývající čtyři utkání, abychom si udrželi naději na prvoligovou baráž!

Po reprezentační přestávce čeká naše dorostence poslední utkání na domácí palubovce, a to v sobotu 18. března v 19 hodin, proti Sokolu Ostrava! Poslední tři duely již budeme hrát na hřištích soupeřů!
7m hody 5/4 : 5/4, vyloučení: 3:4

Sestava a branky: Lukáš Deraha, Tomáš Kučera, Martin Borkovec – Jakub Mach (9/4), Tomáš Rosa (8), Jakub Strýček (7), Jakub Uchytil (3), Benjamin Rosa (1), Marek Sedlák (1), Aleš Novotný (1), Martin Chalupa, Jaroslav Pavlíček, Štěpán Čermák, trenér Ladislav Šidlo, vedoucí družstva Pavel Svoboda a Petr Kavka.

Ladislav Šidlo

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.