Závody na Fajtově kopci proběhly i přes nepřízeň počasí

Par3 copyV neděli 5. 3. 2023 se na Fajtově kopci uskutečnily 2 závody. V dopoledních hodinách se jel klasický obří slalom, který byl součásti Lyžařského poháru Vysočiny.

Tohoto závodu se účastnilo 210 závodníků napříč všemi kategoriemi, z našich si nejlépe vedli: Viktorie Ela Dvořáková, Václav Vrábel, Jiří Vaverka, Jan Cejpek (1. místo), Pavel Bartoš (2. místo), Bára Mervová, Daniel Rojka, Vojta Večeřa (3. místo). V kategorii Family zvítězili Daniel a Aleš Rojkovi, třetí byli Šárka a Jirka Vaverkovi.

Odpoledne měl na tomto kopci svoji premiéru paralelní závod družstev. Věkově musel mít každý tým vždy jednoho dospělého (juniora), 1 žáka, 1 předžáka a jednoho z kategorie přípravka (myšáci). Třiadvacet čtyřčlenných družstev závodilo vyřazovacím způsobem – vždy 2 týmy proti sobě dle nalosování z dopolední kvalifikace. Takto se pokračovalo až do finále, kde se proti sobě postavily dva nejlepší týmy. Zlato nakonec putovalo do Hlinska, stříbro si odvezli lyžaři z Viktorie Brno a bronz zásluhou „Vikingů Ski klub Velké Meziříčí" (Lukáš Bartoš, Tomáš Bém, Pavel Bartoš a Tomíno Malec) zůstal doma.

I přes velkou nepřízeň počasí se podařilo závody uspořádat a největší dík patří pomocníkům, kteří se na celodenní úpravě svahu podíleli. Závodníci našeho SKI KLUBU opět dosáhli na několik medailí, pochvalu zaslouží především nováčci, pro které to byl první závod.
Podrobné výsledky najdete na www.sportencup.cz

Ivo Doležal

par1par2par4

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.