Semifinále 1. ligy ve volejbale je za dveřmi

1. liga_Muži_foto-JudaBlíží se semifinále 1. ligy volejbalu. Dvě dvojice družstev se poperou o finálovou účast. Kromě B týmů Brna-Liberce, je mnohem zajímavější druhé semifinále mezi Dobřichovicemi a Velkým Meziříčím.

Vítěz tohoto zápasu se totiž probojuje, kromě finále, rovnou do baráže o extraligu. B týmy o ni hrát nemohou. Proto je toto semifinále mnohem více sledovanější a zajímavější.

Naše družstvo Velké Meziříčí po vyřazení B týmu pražských Lvů a hlavně favorizovaných Bučovic, čeká další silný soupeř a několikanásobný vítěz 1. ligy, družstvo Sokola Dobřichovic. Sestava dobřichovických je vyšperkována zvučnými jmény. Hráči jako Mikulenka, Vachoušek, Kohlman, Pondělíček, Záveský, Kuboš aj. byli v nedávné minulosti součástí soupisek extraligových týmů. Největší posilou Dobřichovic je „vycházející hvězda „českého volejbalu, teprve 17letý Matěj Pastrňák, zapůjčený na hostování z Karlových Varů.

Naopak VELMEZ je sestaven pouze z vlastních odchovanců, tedy hráčů, kteří prošli minimálně velkomeziříčským dorostem. Ve vzájemných zápasech letos i v minulosti velkomeziříčští nikdy nezvítězili, v letošních soubojích dokonce neuhráli ani set. Tím pádem je nasnadě, kdo je v tomto semifinále favoritem. Ovšem ani my se nechceme lehce vzdát a určitě neprodáme svou kůži zadarmo.

Naše sestava: nahrávači: Šimek, Barák, smečaři: Jaša, Stanislav, Smetana, Jirásek, blokaři: Benáček, Huryta, Pospíšil, Vanini, diagonální Pavlovský, Juda, libera: Slavík, Bantianidis

Hraje se v pátek od 18 hodin v Dobřichovicích v sokolovně a v sobotu rovněž v 18 hodin ve Velkém Meziříčí v tělocvičně na náměstí za kostelem. Zápasy budou rovněž vysílány na našem youtube kanále.

Petr Juda

PRO NOVINY_FINAL

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.