Velkomeziříčští hokejisté přehráli Hronov a udrželi II. ligu

HHK SKUPINOVÉ_FOTOHHK Velké Meziříčí – HC Wikov Hronov 5:2 (0:0, 2:2, 3:0)
Góly a asistence:
21:42 Juráň (Trnka, Křenek), 33:13 Slabý (Křenek, Juráň), 53:59 Křenek, 56:55 Juráň (Střecha T., Ambrož), 59:11 Doležal (Křenek) – 24:14 Hovsepyan (Subottin, Amirov), 24:44 Poppel (Akhmetianov).

Sestava HHK Velké Meziříčí:
Juda J. (Štourač) – Trnka, Slabý, Ambrož, Vlašín P., Tomšík, Střecha L., Buchal – Doležal, Křenek, Juráň – Strnad, Střecha F., Střecha T. – Vedral, Burian V., Švejda – Hrnčíř, Kuba.
Trenéři: Oberreiter Štěpán, Novák Lukáš

Sestava HC Wikov Hronov:
Tichý (Gazizov) – Exner, Salnikov, Křivohlávek, Pavelka, Amirov, Veselý – Przybyla, Štrombach, Akhmetianov, Poppel, Kubeček, Hovsepyan, Subbotin, Bačkovský.
Trenéři: Vondřejc Vlastislav
Rozhodčí: Maršálek, Mejzlík – Viskot, Augusta
Vyloučení: 5:9, navíc: Amirov 10 + 20 min. osobní trest za nesportovní chování
Využití: 1:2, v oslabení: 1:0.
Střely na branku: 29:32 (10:11, 12:11, 7:10)
Statistiky brankářů:
Juda J. (HHK) – 93,75 % - 30 zákroků – 60 min.
Tichý (HRO) – 82,76 % - 24 zákroků – 60 min.
Diváci: 627

Hokejisté Velkého Meziříčí v náročném rozhodujícím utkání o udržení druholigové příslušnosti porazili Hronov. Více než šest stovek velkomeziříčských fanoušků vidělo od úvodních minut vyrovnanou bitvu s šancemi na obou stranách. Hronov do utkání opět vstoupil v ruském stylu, s hrou za hranicí fair-play, která mu ale do poloviny utkání vycházela. Skóre utkání ve 22. minutě otevřel Marcel Juráň. Po dvou využitých přesilovkách čtyř proti třem ovšem hostující tým otočil na 1:2 a domácí museli zabrat. Ještě ve druhé třetině meziříčští srovnali krok přesilovkovou brankou Petra Slabého – 2:2.

Třetí třetina nabídla vyrovnanou bitvu s šancemi na obou stranách a bylo jasné, že kdo vstřelí třetí branku, výrazně se přiblíží udržení. Rozhodující gól série vstřelil po mohutném tlaku prvního velkomeziříčského útoku David Křenek – 3:2. V 57. minutě zvýšil na 4:2 svojí druhou brankou v utkání Marcel Juráň, který chytře obhodil vyjíždějícího gólmana hostí. Poslední meziříčskou trefu sezóny si potom po přihrávce Davida Křenka vychutnal Jiří Doležal.

Velkomeziříčští hokejisté tak uhájili druholigovou příslušnost a po rekonstrukci stadionu se mohou těšit na další sezónu ve II. lize. Hronov naopak po třech sezónách druholigovou soutěž opouští.

Hodnocení utkání asistentem hlavního trenéra, Lukášem Novákem: Do utkání jsme vstoupili aktivně, tak jak jsme chtěli a měli jsme spoustu šancí, které jsme bohužel neproměnili. Klíčovým okamžikem první třetiny, za stavu 0:0, bylo trestné střílení po naší chybě, kdy nás podržel brankář Juda. Podařilo se nám dát první gól a byli lepší, pak bohužel přišly zbytečné fauly a soupeř nás dvakrát potrestal. Kluci ale šli dál za vítězstvím. Také nám se podařilo proměnit přesilovku a srovnali jsme skóre na 2:2. Vyrovnané skóre bylo na tabuli i po dvou třetinách. Ve třetí třetině začal lépe soupeř, ale my jsme hráli bojovně a velice zodpovědně a utkání 6 minut před koncem rozhodli. Přišla obrovská úleva. Vítězství v sérii jsme si myslím zasloužili. Touto cestou chci klukům poděkovat za mimořádný přístup a bojovnost. Šli opravdu na krev a dokázali, že tým má charakter. Musím poděkovat i divákům za fantastickou kulisu, která hráčům moc pomohla.

Jaroslav Juda
HHK VM

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.