Koloběh dopadl na jedničku

1 copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copyV sobotu 21. října ve 14 hodin odstartoval poslední závod NKT TRILOGIE KOLOBĚH 2023. Počasí bylo více než skvělé, jako každý rok jsme měli štěstí na slunečně vybarvený podzimní den a krásných 15 stupňů. Na startovní čáře se seřadilo 54 sportovců odhodlaných ve dvojicích s jedním kolem zdolat střídavě během a jízdou 25 km po tradiční trati kolem Velkého Meziříčí.


Trať startuje na Areálu zdraví, vede přes Tři kříže, samotu na Loupežníku, přes Jestřábec do Balinského údolí, přes brod nahoru do Oslavice, kde je první občerstvovací stanice. Po doplnění tekutin a cukrů se závodníci vydávají přes polní cesty do Osového, sešupem dolů do Nesměřského údolí, po rovince na Františkov, mezi garážemi prudkým kopcem ke hřbitovu, kde je umístěna další občerstvovací stanice, dále zahrádkami na Fajťák, dolů po sjezdovce, potokami na cyklostezku z Mostišť a kolem zámeckého parku pěkně zpátky na Areál zdraví.
Na trati čekalo celkem 15 stanovišť s organizátory, kteří dohlíželi na hladký průběh závodu.

5Nově byla zařazena koloběžková kategorie pro všechny, kteří nenašli partnera na Koloběh, nebo opravdu odmítají běhat a radši využijí předností koloběžky. Tuto možnost využili pouze 4 závodníci, ale do příštích let čekáme nárůst obliby této kategorie. Překvapením pro všechny bylo, že i na této nelehké trase byly koloběžky mnohem rychlejší a závodníci na nich mnohem méně upocení než závodníci z kategorie párových koloběžců. První tedy do cíle dojel Vladimír Petlák, který s časem 1:51 o tři minuty předběhl nejrychlejší dvojici Luboše Neuwirtha a Alenu Dokulilovou (1:54). Rodinnou kategorii ovládla manželská dvojice Jana a Marek Voborní, kteří doběhli s výborným časem 1:58. Tato kategorie je zvlášť oceněná napříč všemi kategoriemi věkovými, jelikož jak všichni víme, tento závod, stejně jako společný víkend na vodě, je dokonalá prověrka vztahu.

Do cíle se nakonec zdárně dostavili všichni závodníci a plni dojmů si nad talířem skvělého guláše vyprávěli zážitky z trati. Kolem páté hodiny proběhlo vyhlášení výsledků a obdarování těch nejlepších za jejich výkony. Po poděkování sponzorům a dopití tradičního svařáčku pokračovala volná zábava ve sportbaru na Areálu Zdraví.

4Zveme všechny čtenáře do FB skupiny NKT TRILOGIE, kde uvidí fotky, výsledky i informace o všech závodech minulých i budoucích. V příštím roce se i nadále budeme snažit přiblížit všechna naše sportovní klání široké veřejnosti. Dubnový MTB RACE lze absolvovat i na elektrokole, při PŮLMARATONU si můžete odběhnout i krásnou desítku a KOLOBĚH lze absolvovat i jako jedinec na koloběžce. Nebojte se, pocit v cíli je nepopsatelně krásný. Těšíme se na Vás v sezóně 2024!

Míša Žaba Dvorská, Sportovní centrum Velké Meziříčí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.