Házená hodnotí podzimní část sezóny 2023/24

IMG 20231022_082135Liga Vysočiny se v ročníku 2023/2024 hraje v počtu pět týmů – DHK Pardubice, TJ Sokol Chrudim, TJ Kovofiniš Ledeč nad Sázavou, Jiskra Havlíčkův Brod a TJ Sokol Velké Meziříčí. První tým v tabulce po podzimní části zápasů postupoval automaticky do celorepublikové Žákovské ligy bez hraní kvalifikace.

Absolvovali jsme všech 5 turnajů Ligy Vysočiny, ze všech zápasů jsme pouze jednou remizovali s družstvem TJ Kovofiniš Ledeč a se ztrátou jednoho bodu jsme zaslouženě obsadili první místo tabulky po podzimní části s počtem 39 bodů a s automatickým postupem do hlavní soutěže celorepublikové Žákovské ligy starších žaček. S každým turnajem se hráčky zlepšovaly a hra byla rychlejší a více kolektivní.

Po odehrání turnajů Ligy Vysočiny nás čekala příprava na první kolo Žákovské ligy, kterou hraje 25 týmů z celé České republiky. Absolvovali jsme tedy přípravná utkání s mladšími i staršími žáky TJ Sokol Velké Meziříčí a odjeli jsme na přípravný zápas do Kuřimi.

První kolo celostátní Žákovské ligy starších žaček, hrané dne 3. 12. 2023, se konalo v domácím prostředí v hale TJ Sokol Velké Meziříčí. Hráčky byly velmi motivované k dobrým výkonům a i díky tomu se nám podařilo zvítězit s týmy SHK Veselí nad Moravou 19:14, SHK Kunovice 14:13, TJ Sokol Klimkovice 26:19 a kontumačně 10:0 s týmem Házená Jindřichův Hradec, který se kvůli sněhové kalamitě bohužel na turnaj nedostavil. Po prvním kole Žákovské ligy jsme tedy z 25 družstev obsadili 5. místo v celorepublikové tabulce.

IMG 20231022_082024V předvánočním čase ve dnech 15. – 17. 12. 2023 jsme odjeli na poslední mezinárodní turnaj v kalendářním roce – do Olomouce na Nestlé Zora cup pořádaný týmem DHK Zora Olomouc. Zde jsme poměřili síly s interligovými zálohami týmů – DHC Slavia Praha; DHK Zora Olomouc A, B; SHK Velká nad Veličkou; HK Ivančice; HK Slovan Duslo Šaľa; HK Slavia VŠ Plzeň. Zaslouženě jsme zvítězili v zápasech s domácími celky DHK Zora Olomouc A i B. V dalších utkáních, i přes bojovnost a tlak na soupeře, jsme nedokázali využít našich předností – dobré obrany, rychlosti a tahu na bránu a ke konci zápasů se nám již nedařilo ostatním týmům konkurovat. Každý takový zápas je ale pro hráčky velkou zkušeností, ze které budeme určitě čerpat v budoucích utkáních.

Na závěr podzimní sezóny jsme sehráli „Zápas roku" s rodiči našich hráček, kde jsme se velmi pobavili házenou i na následném posezení.
Od srpna se nám podařilo vytvořit velmi dobrý kolektiv, holky táhnou za jeden provaz a mají velmi dobrou tréninkovou morálku. Tréninky se snaží odtrénovat na 100% a velmi kvalitně. Musíme ještě zapracovat na souhře s pivotem a pestřejší hře v útoku.

Od ledna 2024 nás čekají další vícedenní turnaje – 19. – 21. 1. 2024 Vangl cup v Ivančicích, 28. 3. – 1. 4. 2024 Prague Handball cup; v červnu ITS cup v Kunovicích. Každý měsíc odehrajeme také jeden turnaj Žákovské ligy a v lednu na burze turnajů se dozvíme termíny pěti turnajů Ligy Vysočiny.

Tabulka Ligy Vysočiny podzim 2023

1. TJ Sokol Velké Meziříčí  39 bodů
2. TJ Kovofiniš Ledeč n. S.  28 bodů
3. DHK Pardubice  23 bodů
4. Jiskra Havlíčkův Brod  9 bodů
5. TJ Sokol Chrudim  1 bod

Nejlepší střelkyní Ligy Vysočiny je po podzimní části Vendula Pospíšilová se 105 brankami, na třetím místě je Karolína Blaťáková s 80 brankami a na čtvrtém místě celkové tabulky je Veronika Dvořáková se 79 brankami.

Sestava: Blaťáková Karolína, Brychtová Anežka, Dvořáková Veronika, Fialová Barbora, Harčariková Nikol, Juhošová Sára, Králíková Helena, Krejčová Denisa, Michlíčková Beáta, Palátová Tereza, Pospíšilová Anna, Pospíšilová Klára, Pospíšilová Vendula, Vilímová Rozita

Radka Matušíková
Házená Velké Meziříčí

IMG 20231220_175703

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.