Domácí SANBORN CUP dorostencům herně vyšel

sanborn spol_foto_copyV sobotu 20. ledna se u nás na hale uskutečnil domácí turnaj starších dorostenců pod názvem SANBORN CUP. Do turnaje se přihlásila celkem čtyři družstva a každé z nich sehrálo dvě plnohodnotná utkání. Naši borci se nakonec radovali z druhého místa.


V devět hodin ráno se odehrálo první utkání mezi domácími dorostenci a hráči z nedaleké SK Kuřim. Utkání hrané 2x30 minut dalo našemu trenérovi možnost dostatečně prostřídat všechny hráče na soupisce. Ve druhé půli pak nechat více prostoru ještě věkově mladším dorostencům. Na našem výkonu byla vidět herní pauza. Trápila nás především na začátku utkání efektivita zakončení, ale i přes to jsme po zásluze zvítězili 40:26.

V dalším hraném utkání proti sobě nastoupili TJ Sokol Úvaly a Handball club Zlín. V utkání mezi druholigovým a prvoligovým týmem byl vítěz jasný. Zlín si došel pro vítězství poměrem 40:27.

Systém turnaje byl nastaven tak, že vítězové se utkali o první místo a poražení o místo třetí. V souboji o třetí místo přetlačili TJ Úvaly soupeře z Kuřimi a vybojovali třetí příčku v turnaji.

Do souboje o první místo nastoupily dva prvoligové celky, domácí Sokol a Handball club Zlín. První poločas byl poměrně vyrovnaný a v domácí brance předváděl dobré výkony Samuel Přikryl. Rozdíl ve skóre pak byl čtyřbrankový 13:17. Ve druhé půli se pak opět hrálo vyrovnaně a dokázali jsme skóre dorovnat. Následně i díky našim vyloučením soupeř opět odskočil. Dokonce jsme zkoušeli i hru v sedmi, ale na bližší brankový rozdíl se nám nepodařilo přiblížit. Zlín tak utkání vyhrál 38:31.

Pro naše kluky byl turnaj dobrou prověrkou před jarní částí soutěže. Odehraná utkání nám pomohla najet do zápasového rytmu. Naši dorostenci již za dva týdny 2.února 2024 sehrají dohrávku z podzimní části soutěže v Plzni a následně 10. února 2024 od 19:00 u nás na hale, přivítají předposlední tým, C.S.CARGO Jičín se kterým se budou chtít poprat o první body do tabulky.

Sestava: Martin Borkovec, Tomáš Kučera, Samuel Přikryl – Benjamin Rosa (14), Marek sedlák (13), Jakub Uchytil (12), Ondřej Trifanov (7), Tomáš Jelínek (5), Jaroslav Pavlíček (5), Michal Urbanec (5), Denis Vik (3), Adam Krejčí (3), Matouš Fiala (2), Vítek Smejkal (1), Matěj Brabec (1), Filip Hradecký, trenér Ladislav Šidlo, vedoucí družstva Petr Kácal.

Pořadí turnaje: 1. HC Zlín, 2. TJ Sokol Velké Meziříčí, 3. TJ Úvaly, 4. SK Kuřim
Individuální ocenění převzal nejlepší střelec turnaje Daniel Mahušek z HC Zlín a domácí brankař Samuel Přikryl.

-jš-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.