Fotbalisté vezou ze Speřic důležité tři body

P1850504Po úvodní domácí porážce se Ždírcem na Doubravou čekalo velkomeziříčské fotbalisty venkovní utkání s též sestupem ohroženými Speřicemi. Oba týmy jsou v situaci, kdy mohly brát pouze vítězství.


Od začátku se hrála vcelku vyrovnaná partie, ale hosté pomalu přebírali aktivitu, kterou ještě do poločasu dokázali přetavit ve vedoucí branku, kterou ve 41. minutě vsítil Ladislav Císař. Do kabin se tedy veseleji odcházelo hostům.

Domácí ovšem nic nevzdávali a od začátku druhé půle je vedla jen jediná snaha, a to vyrovnat, potažmo vývoj utkání otočit. Po pětadvaceti minutách hry je zpátky na zemi vrátil Matěj Sysel, který zvyšoval na 2:0 pro hosty. Zdálo se, že zápas už se dohraje v poklidu a hosté si dvoubrankový náskok nenechají vzít. Ovšem přišla 87. minuta a Ladislav Císař viděl druhou žlutou kartu a musel se poroučet do kabin. Naštěstí pro hosty přesilovka domácích netrvala dlouho a sil ke zvratu už také nebylo moc. Velké Meziříčí si tak ze Speřic odváží velmi cenné tři body a jako bonus psychickou vzpruhu, která bude jistě důležitá v nedělním domácím souboji s Tasovicemi, na které se velkomeziříčští díky výhře ve Speřicích bodově dotáhli. V neděli opět půjde o hodně. Navíc je Tasovicím co oplácet, a to podzimní prohru 5:1.

TJ Dálnice Speřice – FC Velké Meziříčí 0:2 (0:1). Branky: 41. Císař, 70. Sysel. ŽK: Jančík, Šíma, Svoboda – Krejčí, Císař, Halcin. ČK: Císař (VM). Rozhodčí: Vařacha – Kříž, Žaloudek. Delegát: Hulcký. Diváků: 325.

FCVM: Lancman – Žalud, Sysel, Šuta, Kokorský (90. Šimáček), Jonáš, Malata Mirek (77. Halcin), Krejčí (90. Havlík), Císař, Svoboda (77. Raus), Hron.

-pch-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.