Ženy regionální derby zvládly

havlbrodJiskra Havlíčkův Brod – TJ Sokol Velké Meziříčí (13:14) 23:29 - 1.liga žen
V sobotu dopoledne jsme zajížděly na palubovku do Havlíčkova Brodu. Holky věděly, že je čeká velmi těžké a důležité utkání, protože výhra je mohla poprvé v sezóně posunout z posledního místa.


Rozjezd zápasu byl velmi pomalý z obou stran. I když jsme měly navrch tak se nám nedařilo proměňovat vyložené šance, a tak se hrála velmi vyrovnaná hra. Ke konci poločasu se nám podařilo odskočit až o 5 branek (25. minuta, 13-8), ale soupeřky se ničeho nezalekly a do poločasu nás dotáhly na pouze jedno brankový rozdíl 14-13.

V druhém poločasu bylo vidět, že jsme se poučily z chyb z minulého zápasu a vkročily jsme do druhého dějství s tlakem, který soupeřky neustály. Během 15 minut jsme si udělaly až 7 brankový náskok, který jsme si držely (45. minuta, 24-17). Havlbrodské se ještě snažily zápas nějak zvrátit, ale to se jim již nepovedlo a my jsme v pohodě dohrály zápas do konce. Finální skóre 29-23. Tato výhra nás posunula na 10. místo tabulky (poprvé od začátku sezóny).

Slova trenéra:
Holky na hřišti vypadaly sebevědomě, i když ze začátku trochu nervózně. Děvčata v zápase ukázaly, jak moc chtějí zachránit zejména samy sebe v 1. lize. Ještě nejsme úplně zachráněni, ale máme velmi dobře našlápnuto. V sobotu nás čeká poslední domácí utkání, kde budeme potřebovat podporu zejména z řad fanoušků, tak bych byl velmi rád, kdybych jich dorazilo, co nejvíce.

Hrály: Šabacká Jarmila, Večeřová Marcela – Malinová Iva (8/5), Holíková Lenka (5), Pospíšilová Markéta (4), Vodná Anna (3), Kuřátková Klára (2), Cahová Kristýna (2), Pacalová Lenka (2), Puffer Natalie (1), Chlubnová Lucie (1), Poulová Romana (1), Borkovcová Tereza. Trenéři Quentin Lafon, Ilona Závišková.

-kz-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.