HÁZENÁ: Starší žáci i žákyně patří do TOP 10 týmů v České republice!

022B2C4A-35B4-49DB-BECE-6ADC24726F91 copyANO, nešálí vás zrak. V letošním ročníku Žákovské ligy se našim týmům dívek i chlapců podařilo obsadit v konkurenci 25 týmů z celé České republiky shodně deváté místo!


Žákovská liga (ŽL) je dlouholetý koncept Českého svazu házené, kam se vždy probojuje 13 vítězů regionálních soutěží a dalších 12 jde pak z kvalifikačních turnajů. Během šesti měsíců se odehraje šest turnajů systémem každý s každým a sbírají se body do tabulky. Soutěž je dlouhodobá, a o to spravedlivější.

Naše starší žákyně se do ŽL dostaly jako vítězky Ligy Vysočiny a tím se vyhnuly kvalifikaci. První víkend v prosinci přišlo na řadu první kolo v naší sportovní hale. Vzhledem ke sněhové kalamitě, se nemohl turnaje zúčastnit Jindřichův Hradec a zápas byl kontumován. V dalších třech zápasech holky body do tabulky zvládly uhrát samy, a tak po prvním kole měly na kontě osm bodů! Ve druhém kole zajíždělo družstvo na druhý konec republiky, a to do Lázní Kynžvart. Dlouhou cestu absolvoval tým už den předem společně s kuřimským celkem. V tomto západočeském městě holky nenašly přemožitelky a už měly na kontě 16 bodů! Po dvou úspěšných turnajích přišly na řadu ty s kvalitnějšími soupeřkami. Holky bojovaly a postupně získaly v Olomouci tři body a v Ostravě body čtyři. V předposledním kole v nedalekém Brně panovalo téměř domácí prostředí, díky podpoře rodičů přímo na hale. Tento turnaj přinesl konfrontaci s prvním a druhým celkem soutěže. V těchto zápasech to sice bodově neklaplo, ale i tak si hráčky připsaly další čtyři body. Stejný počet zapsaly i v posledním kole hraném ve Strakonicích, kde šlo o celkové umístění. V infarktových zápasech to tým zvládl kolektivním výkonem bravurně. Sečteno, podtrženo – holky získaly 31 bodů a obsadily 9. místo s bilancí 15 výher, jedné remízy a osmi proher. Druhou nejlepší střelkyní se stala naše Vendula Pospíšilová se 128 přesnými trefami s pouhou dvoubrankovou ztrátou na vítězku.

Starší žáci se do soutěže probojovali přes kvalifikační turnaj v Brně Juliánov, kde rozhodně neměli jednoduché soupeře, ale se všemi si poradili. U chlapců byla v rámci Vysočiny pořádána kvalifikace, kterou ovládla Ledeč nad Sázavou. Naši hráči tak absolvovali turnaj navíc, ale zkušenosti z těžkých zápasů mohli zúročit v hlavní soutěži. První kolo je zavedlo do dalekých Českých Budějovic. V tomto úvodním turnaji zapsali čtyři body jako dobrou startovací pozici do dalších kol. V tom druhém se bodový příděl opakoval. Třetí kolo v Jíčině bodově tolik nevyšlo, ale na prázdno hráči nevyšli – dva body získali s HC Zubří, a přece jen každý bod se v této dlouhé soutěži počítá. Kluci se poučili z chyb a čtvrté kolo v Plzni jasně ovládli a osm bodů bylo na světě. Cenné vítězství bylo proti regionálnímu soupeři z Ledče. Po dobrých výkonech na Prague Handball Cupu v konfrontaci s evropskými týmy, všichni naši fanoušci natěšeně vyhlíželi domácí turnaj hraný 21. dubna u nás. Atmosféra byla skvělá a vytáhla kluky k zisku šesti bodů. Jedinou prohru zaznamenali s pozdějším celkovým vítězem z Talentu Plzeň. O tom, zda kluci napodobí děvčata, a skončí v TOP 10 měl rozhodnout poslední turnaj v Litovli. I když někteří z chlapců měli v nohách Školský pohár, tak se vybičovali a postupně si došli k zisku osmi bodů! To jim vyneslo celkové deváté místo s 32 body s bilancí 16 výher a osmi proher.

Ještě si to zrekapitulujeme:
Žákyně 9. místo, 31 bodů, 15 výher, 1 remíza, 8 proher, 2 vítězné turnaje
Žáci 9. místo, 32 bodů, 16 výher, 8 proher, 2 vítězné turnaje

Že by se naše družstva domluvila? V celkovém hodnocení je třeba zmínit, že umístění v TOP 10 v takové konkurenci je pro obě družstva a jejich trenéry skvělá vizitka! Náš oddíl se práci s mládeži věnuje dlouhodobě, ale snad poprvé v historii to takto klaplo u kluků i holek!

DĚKUJEME VŠEM ZA VZORNOU REPREZENTACI ODDÍLU I MĚSTA a přejeme, aby nás vzorně reprezentovali i na LODM, kam se hodně z nich podívá jako reprezentanti kraje Vysočina.
DĚKUJEME TAKÉ VŠEM TRENÉRŮM A RODIČŮM ZA PODPORU BĚHEM CELÉ SOUTĚŽE!

Za tým děvčat nastoupily: Anežka Brychtová, Helena Králíková – Karolína Blaťáková, Adéla Derahová, Veronika Dvořáková, Barbora Fialová, Nikol Harčariková, Sára Juhošová, Elen Konečná, Denisa Krejčová, Beáta Michlíčková, Tereza Palátová, Anna Pospíšilová, Klára Pospíšilová, Vendula Pospíšilová.
Trenérka Radka Matušíková a vedoucí družstva Pavel Rosický.

V týmu chlapců nastoupili: Marek Böhm, Daniel Červený – David Ambrož, David Bradáč, Nikolas Fexa, Matyáš Fialka, Kryštof Havelka, Martin Homola, Jakub Chalupa, Martin Kašpar, Tomáš Klíma, Matyáš Prokeš, Tomáš Raus, Jan Sedlák, Tomáš Vostál, Šimon Winterling. Trenéři Petr Kavka a Martin Slavík.

-jš-

53192C62-E72F-448B-88EC-E1F24803AA17

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.