Starší žáci házené obhájili druhé místo v Lize Vysočiny

hazenaA družstvo starších žáků odehrálo 25. května poslední turnaj Ligy Vysočiny.

Pořadatelství se zhostil oddíl Sokola Chrudim. Hrací doba byla 2x15 minut.

Našemu týmu k jistotě druhého místa stačilo jedno vítězství. Kluci trenéry poněkud napínali a potřebné vítězství získali až v posledním zápase. Obsadili tak celkové druhé místo ve finálové skupině Ligy Vysočiny a zaslouženě převzali stříbrné medaile a pohár. V našich silách letos bylo určitě i první místo, ale dopláceli jsme na větší vytížení kluků v mladším dorostu, a někdy slabší koncentraci a nasazení v utkáních. I přes to je je potřeba všechny kluky pochválit a poděkovat jim za krásné umístění.

Po sezóně odchází hned osm hráčů do mladšího dorostu. Do Nového Veselí zkusit nejvyšší soutěž odešel již na podzim Radek Navrátil, k němu přibude největší tahoun týmu Kuba Strýček. Oběma přejeme hodně štěstí v novém klubu. Oba zároveň přislíbili, pokud jim to čas a herní vytížení dovolí pomoc našemu klubu ve 2.lize mladšího dorostu. Zbývající hráči by se měli stát oporami našeho mladšího dorostu. Pevně věříme, že všichni u házené zůstanou. Všichni na to mají, házenou umí hrát skvěle, a byla by škoda, kdyby některý z nich skončil.

Utkání:
Velké Meziříčí - Nové Veselí 12:18
Velké Meziříčí - Chrudim 9:16
Velké Meziříčí - Havlíčkův Brod 20:13

Hráli:
Lukáš Deraha, Radim Kocourek, Tomáš Rosa, Martin Chalupa, Jakub Russ, Benjamin Rosa, Jakub Mach, David Slabý, Adam Požár, Jakub Strýček, Radovan Škoda.

Tabulka finálové skupiny:
1. Nové Veselí 22b.
2. Velké Meziříčí A 14b.
3. Havlíčkův Brod 10b.
4. Chrudim 2b.

Starší žáci B družstvo, nastupující ve skupině o 5.- 9. místo, odehráli 1. června také svůj poslední turnaj. Ten jsme pořádali a hrací doba byla 2x15 minut.

Již před turnajem jsme se potýkali s malým počtem hráčů. Za tento tým nastupují hlavně mladší žáci a kluci kteří hrají ve starších žácích prvním rokem. Mladší žáci se v době turnaje účastnili házenkářského desetiboje (Mistrovství ČR mladších žáků) a někteří kluci ročníku 2005 byli omluveni. Do turnaje tak zasáhli někteří kluci z A družstva a na výsledku to bylo znát. I když jsme měli jen jednoho hráče na střídání, podařilo se ve všech utkáních zvítězit. Díky tomu jsme nakonec obsadili v soutěži druhé místo (celkové 6.v Lize Vysočiny) za týmem z Kuřimi která převzala pohár předsedy Krajského svazu házené. Tento tým měl za cíl více než výsledky, zlepšit herní rozvoj samotných hráčů, zapojení mladších kluků. To se povedlo, všechny kluky chválíme, u některých byl vidět velký posun a spousta hráčů si dala svoje vůbec první branky za starší žáky. Určitě je na čem do budoucna stavět.

Utkání:
Velké Meziříčí - Dolní Cerekev 17:15
Velké Meziříčí - Kuřim 16:14
Velké Meziříčí - Ledeč nad Sázavou 18:12
Velké Meziříčí - Pardubice 22:10

Hráli:
Tomáš Kučera, Radim Kocourek, Marek Požár, Pavel Kotouček, Adam Požár, Jakub Strýček, Vojtěch Remer, Štěpán Čermák.

Tabulka:
1. Kuřim 32b.
2. Velké Meziříčí B 21b.
3. Ledeč nad Sázavou 21b.
4. Dolní Cerekev 20b.
5. Pardubice 8b.

Trenéři: David Stoklasa, Radek Buchta

Dále do svých řad rádi uvítáme další kluky ročníku 2005 a mladší.
Kontakt na trenéry jednotlivých družstev:
http://www.hazenavm.estranky.cz/clanky/Kontakty.html

David Stoklasa

Házená 2

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.