Mladší žáci se umístili těsně čtvrtí na MČR v Házenkářském desetiboji

DSC07988Po úspěšné březnové kvalifikaci jsme postoupili do republikového finále, které se tento rok konalo od pátku 31.5. do neděle 2.6. v Plzni.
Finále Házenkářského desetiboje (HD) se zúčastnili vítězové jednotlivých oblastí, kluby zvučných házenkářských bašt Dukla Praha, Talent Plzeň, HBC Olomouc 1966, HC Zubří, Házená Rokycany a naše družstvo TJ Sokol Velké Meziříčí.

V HD se soutěží v jednotlivých disciplínách, za které se získávají body podle pořadí. Na jednu disciplínu, ve které si družstvo věří, se mohl vsadit tzv. „žolík", který přináší dvojnásobný počet bodů.

Mezi disciplíny HD patří: turnaj v osobní obraně, turnaj v klasické hře, turnaj v shot-outech (samostatných nájezdech), přesnost střelby, rychlost 2x15m, aktivita hráčů, překážková dráha, pětiskok, hod do dálky a fair-play (tresty ve hře).

V jednotlivých disciplínách jsme se drželi v popředí. Vzhledem k marodce hráčů základní sestavy jsme nemohli na turnaji postavit nejsilnější výběr na hru, a tak je konečné čtvrté místo zasloužený úspěch.

Konečná tabulka:
1. Talent Plzeň 60 bodů
2. HC Zubří 44 bodů
3. HBC Olomouc 1966 35 bodů
4. TJ Sokol Velké Meziříčí 33 bodů
5. Dukla Praha 26 bodů
6. Házená Rokycany 15 bodů

Chtěl bych tímto klukům moc poděkovat za předvedené výkony a popřát jim mnoho budoucích, nejen sportovních úspěchů
Tým: Trifanov – Rosa B., Koudela, Navrátil O., Izdný, Jaša, Winterling, Pavlíček, Fiala Š., Zezula, Vik, Uchytil J., Krejčí A.
Trenéři: Kavka, Krejčí, Živčic.

(P.Ž.)

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.