Stříbrný rider Jakub Hejl poráží evropské soupeře

titSlopestyle sezóna je plném proudu a freestylista Jakub Hejl za sebou na posledních závodech světové tour nechal skoro celou evropskou špičku a vybojoval druhé místo.

Poslední květnový víkend patřil již tradičně akci Birell BikeFest a všem fanouškům cyklistiky, kteří se potkali v Bike Parku Kálnica na Slovensku. Z jedenácti cyklistických disciplín byly dva závody světového formátu FMB world tour.
V sobotu odpoledne se kálnický kopec zaplnil návštěvníky, kteří očekávali co předvedou jezdci během závodu Garmin Slopestyle. Ten byl součástí Freeride Mountain Bike World Tour (FMB) s bronzovým statusem. I tento rok diváky bavilo akrobatické umění špičky jezdců z různých koutů nejen Evropy, ale i Velkého Meziříčí.

Vrchol sezóny Jakuba ještě čeká. Za měsíc se v Rakousku díky divoké kartě postaví na start závodu, který je zlatou zastávkou FMB na festivalu Glemmride. Tohoto závodu se účastní pouze pár vybraných jezdců z celého světa.

„Jsem moc rád, že jsem dostal možnost v Rakousku startovat, moc si toho vážím. Tohle je takový můj hlavní cíl, každý den, každé ježdění, vlastně skoro pořád myslím jen na to, až přijde ta chvíle, kdy budu moct ukázat to, na čem takovou dobu pracuji. Rozhodně tam nejedu s urputnou ambicí být první, jedu si to hlavně užít a nabrat zkušenosti a motivaci. Vím, že mám na to se umístit dobře a že i kluk z Velkého Meziříčí má na to, být jednou mezi top 14 jezdci světa," dodal Jakub.

Michaela Hudková

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.