Cyklisté budou již po dvanácté křižovat Vysočinu

cycling-1938927 960_720V pátek 5. července odstartuje osmidenní cyklistické putování s názvem Křížem krážem Vysočinou na kole 2019, které letos po dvanácté organizuje krajská příspěvková organizace Vysočina Tourism.

„Odstartujeme v pátek 5. července z Masarykova náměstí v Jihlavě, v průběhu následujících dnů projedeme celou Vysočinu, abychom společné putování zakončili v Dalešickém pivovaru," informuje ředitel Vysočina Tourism Tomáš Čihák.

První den je pro cyklistický peloton připravena trasa přes Bítovčice, Měřín, Netín, Martinice, Fajtův kopec a končit bude ve Velkém Meziříčí.

Druhý den se vydáme směr Nové Město na Moravě, přes Radostín nad Oslavou, Bobrovou a následující dny dále do Žďáru nad Sázavou, Havlíčkova Brodu, Pelhřimova, Třeště a Třebíče.

Poslední zastávka bude tradičně v Dalešicích, kde na nás bude v místním pivovaru, který je jedním ze sponzorů putování, čekat odměna v podobě piva a guláše. Na každém nadšenci je, zda se vydá pouze na některé úseky nebo se pokusí zdolat celou trasu a najet přes 400 kilometrů. „Zajištěno máme doprovodné vozidlo, které cyklistům poskytne zázemí během cesty, bude je zásobovat vodou a poveze i jejich věci," prozradila Michaela Králová z Vysočina Tourism, která se některých plánovaných tras bude účastnit.

Akce se koná za finanční podpory Skupiny ČEZ.

Vysočina Tourism

mapkaLETAK KOLA_Stránka_1

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.