Úspěch křižanovského pilota

Pilot KřižanovČlenem české výpravy, která se zúčastnila Mistrovství Slovenské republiky v bezmotorovém létání, byl i křižanovský Jan Pavlík.

Závody se konaly na letišti v Martině v období 16.-28.6. Honza dokázal využít své zkušenosti z létání na Slovensku a ve slovenských horách, neboť se jednalo o jeho již 14. účast na různých tamějších závodech, a zvítězil v 15m třídě. Nechal za sebou piloty a pilotky, kteří jsou členy slovenské i české reprezentace a dosáhl jednoho z nejvýraznějších úspěchů ve své dosavadní sportovní letecké činnosti.

V prvním týdnu počasí umožnilo odlétat jen dvě platné disciplíny, avšak ve druhém týdnu letěli závodníci pětkrát po sobě. Ze sedmi disciplín byl křižanovský pilot dvakrát třetí, jednou druhý a poslední čtyři dokázal vyhrát. Bez výrazného zakolísání si tak se suverénním náskokem došel pro titul mistra Slovenské republiky. Za zmínku jistě stojí i druhé místo trenéra české reprezentace, Petra Krejčiříka, v kombinované třídě, a třetí místo luhačovického Jiřího Kusbacha v 15m třídě. Budeme držet palce, aby si Honza udržel formu i do srpnového mistrovství České republiky, které se koná v Moravské Třebové.

Městys Křižanov

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.