V našem městě se uskuteční velký turnaj v discgolfu

disc-golf-970865 960_720Česká asociace discgolfu (ČADG) přidělila do Velkého Meziříčí konání dalšího turnaje ze známé celostátní série "Latitude 64' Hunters Tour". Půjde o soutěž neligovou; celý kraj Vysočina však v tomto druhu sportu spadá do regionu Jižní Čechy (!).

Soutěž je jednodenní a vypsána na 5 kol po devíti jamkách (tedy koších). Odehraje se v areálu DG-parku Kunšovec v sobotu 24.srpna t.r. ... Sraz závodníků bude u dolního výhoziště č. 1, poblíž firmy Enviro. Ředitelem akce je Pavel Brückler z Liberce, pomocným ředitelem pak Ivo Vojtík z Uherského Hradiště. Maximální kapacita tohoto sportovního podniku činí z důvodu plynulosti a bezpečnosti pouze 45 osob.

Výhoziště: 9 x typu TeePad.
Koše: 9 x Discatcher Pro. Délka jednoho okruhu 509 metrů, par pro jedno kolo = 27 bodů. Turnaj je kategorie Opto.

Registrace je otevřena od 26.7., a to na www.idiscgolf.cz / sekce Turnaje. Musí být provedena v předstihu. Tamtéž najdete i další informace. Soutěž je určena pro všechny zájemce, ale jen do naplnění početního limitu. 10% kapacity je vyhrazeno pro tzv. divoké karty. Startovné činí 140 Kč, junioři platí 70 Kč. Hraje se dle platných pravidel Mezinárodní discgolfové asociace PDGA.

⬛ Vypsané kategorie:

  • MPO - Open / muži 19 až 40 let;
  • MPM - Masters / muži > 40 let;
  • MPG - GrandMasters / muži > 50 let;
  • FPO - Women / dívky a ženy > 18 let;
  • MJ 18 - Juniors I / mládež 13 až 18 let (včetně);
  • MJ 12 - Juniors II / mládež do 12ti let (včetně).

V kategorii musejí být minimálně čtyři osoby, jinak nastupuje přeřazení do nejbližší vyhovující věkové skupiny.

⬛ Časový harmonogram:

  • 8:30 - 8:40 zápis dole u postu č.1;
  • 8:45 players meeting;
  • 9:00 výhoz 1.kola; po 2. a 4. kole krátký hráčský mítink; 5. kolo se považuje za finálové a je tentokrát určeno pro všechny.

Náčiní vlastní, anebo si je vypůjčit - např. na vratnou kauci 250 Kč v informačním a turistickém centru zdejší radnice.

Při turnaji bude možnost zakoupit si discgolfové vybavení = zejména talířovité disky a markery (značkovače). Pro nejlepší pak jsou určeny sady medailí, ceny a tzv.winners-tagy. Kromě toho pro všechny proběhne losovačka "alā tombola" o další ceny. Nováčci mohou za 199 Kč obdržet tzv.startovací balíček (disky, markery), jehož skutečná hodnota činí cca 400 Kč.

Diváci mají vstup zdarma, ale musejí si dávat pozor na svoji osobní bezpečnost. Zásah letícím diskem je totiž opravdu velmi nepříjemný.

Vladimír Pařil

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.