Velmez vstřelil ve Velké Bíteši 3 branky

micFC PBS Velká Bíteš - FC Velké Meziříčí 1:3 (0:3)

Střelci: 67. Merdita – 2. Bartoš (vl.), 22. Komínek, 26. Šuta

Rozhodčí: Mikyska, Polák, Vejtasa

FC VB – Pelán – Kuldan (75. Kerber), Bartoš, Zúbek, Merdita, Těšík, Ondrák, Loup P. (68. Svoboda), Novotný, Hošek, Loup T. (58. Pořízek), na lavičce, Bartošek, trenér Zúbek

FC VM – Kolář – Bouček, Kriegsmann, Komínek, Řezáč – Dolejš, Šuta (68. Dufek), Mezlík (58. Simr), Puža (58. Karmazín), Demeter – Plichta, na lavičce Dubec a Šimáček, trenér Smejkal.

ŽK: Bartoš, Hošek – Komínek, Demeter
ČK:
Nejlepší hráči: Demeter, Komínek, Merdita

Úvod pohárového utkání patřil hostům. V 1. min našel ve vápně Tonda Plichta volného Robina Demetera, ten trefil bránící hráče, k odraženému míči se dostal Martin Puža, ale z hranice vápna bránu přestřelil. Ve 2. min odcentroval před bránu Robin Demeter a domácí Bartoš míč dostal do vlastní sítě 0:1. V 6. min odcentroval Martin Řezáč, domácí obrana míč dostala do bezpečí. V 8. min poslal Robin Demeter míč na malé vápno, Tonda Plichta na míč nedosáhl. V 10. min vystřelil z 20-ti metrů Pavel Mezlík, trefil Martina Pužu. Ve 13. min poslal Robin Demeter míč za obranu na Petra Dolejše, Pelán míč zachytil. V 15. min hledal Petr Dolejš ve vápně Tondu Plichtu, obrana přihrávku zachytila. V 16. min našel Martin Řezáč ve vápně Tondu Plichtu, jeho střela šla těsně nad domácí bránu. Ve 20. min vystřelil z hranice vápna Robin Demeter, jeho střelu k tyči Pelán zachytil. Ve 22. min rohový kop Petra Dolejše našel Davida Komínka, ten hlavou zvýšil na 0:2. Ve 25. min rozehrál přímý kop z 25-ti metrů Martin Řezáč, střelu přes zeď Pelán zachytil. Ve 26. min našel Robin Demeter ve vápně Radima Šutu, ten míč hlavou poslal k tyči domácí brány 0:3. Ve 27. min střelu Ondráka z hranice vápna obrana hostů zblokovala. Ve 28. min šel sám na Pelána Robin Demeter, domácí golman jeho střelu zachytil. Ve 29. min přímý kop Petra Dolejše Pelána nepřekvapil. Ve 31. min se dostal k zakončení Tonda Plichta, jeho střelu Pelán zachytil. Ve 34. min vystřelil tvrdě Novotný, míč zblokovali hráči hostů. Ve 38. min centr Petra Dolejše našel Martina Řezáče, ten však nevystřelil a o míč přišel. Ve 43 min vystřelil Ondrák, Marek Kolář si z jeho střelou poradil.

Úvod druhého poločasu patřil domácím. V 51. min nebezpečný průnik Těšíka skončil za brankovou čárou. V 52. min nebezpečný průnik Merdity zastavil David Komínek. V 53. min přímý kop domácích z 25-ti metrů rozehrál Kuldan, trefil jen zeď hostů. V 62. min střelu Pořízka zachytil Marek Kolář. V 64. min se dostal k zakončení Robin Demeter, domácí bránu minul. V 65. min vystřelil z hranice vápna Pořízek, bránu přestřelil. V 66. min rychlý protiútok domácích zastavil David Komínek. V 68. min pronikl vápnem Merdita a překonal i golmana hostů 1:3. V 73. min nebezpečný průnik domácích zastavilo ofsajdové postavení domácího hráče. V 74. min přímý kop ze 30-ti metrů Zúbka zachytil Marek Kolář. V 80. min se dostal k zakončení ve vápně Pavel Simr, jeho střelu vytlačil Pelán na tyč. V 81. min našel Tonda Plichta ve vápně volného Pavla Simra, ten místo střely chtěl míč přihrát zpět, domácí obrana přihrávku zachytila. V 82. min se ocitl za domácí obranou Pavel Simr, míč si však moc pokopl a domácí golman ho zachytil. V 84. min nebezpečnou přihrávku domácích zachytil Martin Řezáč. A tak se z postupu radovali zaslouženě hosté.

Vyjádření trenéra Smejkala: "V prvním poločase jsme byli lepším týmem a zaslouženě se dostali do vedení. Druhý poločas už z naší strany kvalitu nepřinesl, hráči se uspokojili s vedením a to bylo znát na jejich hře, kdy chybělo větší nasazení, bojovnost i kvalita v kombinaci. S postupem jsem spokojen."

Jaroslav Mynář

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.