V prvním kole sezóny Velmez zvítězil nad Znojmem

msfl1. SC Znojmo - FC Velké Meziříčí 0:1 (0:0)

Střelci: 55. Plichta

Rozhodčí: Kneisl, Pfeifer, Popelák

SC Znojmo – Jícha – Yanata, Avdič, Moravec (90. Martinek), Okleštěk, Doublette, Kolařík, Malár, Garčic, Kvych (82. Švarc), Pacula (85. Krula), na lavičce Koukal, Cheredea, Stix, trenér Volf

FC VM – Kolář – Bouček, Kriegsmann, Komínek, Řezáč – Dolejš (90. Karmazín), Šuta, Mezlík (72. Dufek), Puža, Demeter – Plichta (78. Simr), na lavičce Kruba a Šimáček, trenér Smejkal.

ŽK: Malár, Avdič, Moravec – Šuta, Kriegsmann, Demeter
ČK:
Diváci: 623
Nejlepší hráči: Plichta, Kolář, Okleštěk

K prvnímu mistrovskému utkání zajeli hráči FCVM na půdu Znojma. Přivítalo je sice deštivé počasí, ale hezký fotbalový areál a zázemí. Před početnou skupinou velkomeziříčských fanoušků nastoupili hosté ve stejné sestavě jako v pohárovém utkání ve Velké Bíteši. Od prvních minut bylo na obou týmech vidět, že k utkání nastoupili se zabezpečenými obranami. Do první vážnější šance se dostali hosté, když v 7. min přímý kop Robina Demetera od postranní čáry vyboxoval na aut Jícha. V 8. min našel Petr Dolejš nabíhajícího Tondu Plichtu, ten obešel i domácího golmana, ale bránu minul. V 11. min zahrozili i domácí, Garčic prošel do vápna, přihrál volnému Kvychovi, ten však bránu hostů netrefil. V 15. min hledal Petr Dolejš před bránou spoluhráče, domácí obrana míč srazila na rohový kop. V 16. min našel Robin Demeter ve vápně Tondu Plichtu, tomu míč při zpracování odskočil. V 17. min průnik Doubletta zastavil Miloš Kriegsmann. V 18. min vystřelil zpoza vápna Yanata, Marek Kolář jeho pokus zachytil. Ve 20. min pronikl do vápna Petr Dolejš, místo zakončení hledal Radima Šutu, domácí golman jeho přihrávku zachytil. Ve 22. min přímý kop Oklešťka odhlavičkoval David Komínek. Ve 23. min si Robin Demeter narazil míč s Tondou Plichtou, domácí bránu těsně minul. Ve 27. min si stejně počínal i Petr Dolejš, jeho střelu Jícha zachytil. Ve 30 min průnik Doubletta zastavil Martin Řezáč. Ve 31. min střelu Garčice vytlačil Marek Kolář na rohový kop, ten rozehrál Okleštěk, jeho centr odhlavičkoval David Komínek. Ve 32. min našel Petr Dolejš volného Robina Demetera, jeho zakončení postrádalo přesnost. Ve 39. min po centru Yanaty hlavičkoval Okleštěk nad bránu hostů. Ve 41. min průnik Doubletta zastavil Robin Demeter, následný rohový kop Oklešťka našel Paculu, který poslal hlavou míč nad. Ve 44. min střelu Doubletta vyrazil Marek Kolář na rohový kop. Ve 45. min se dostal ve vápně k zakončení Doubletta, s jeho střelou si Marek Kolář poradil. A tak se do kabin odcházelo za berzbrankového stavu.

Druhý poločas začal podobně, jako první poločas skončil a to náporem domácích. Ve 48. min centr do vápna Marek Kolář vyrazil, následnou střelu Doubletta vytáhl na rohový kop. V 54. min si Petr Dolejš narazil míč s Radimem Šutou, jeho střelu k tyči vyrazil Jícha na rohový kop. V 56. min našel Petr Dolejš ve vápně Robina Demetera, ten posla míč před bránu kde Tonda Plichta patičkou poslal míč za Jíchova záda 0:1. V 57. min rozehrál Okleštěk přímý kop z 25 ti metrů, Pacula bránu hostů hlavou minul. V 59. min přímý kop Oklešťka našel volného Moravce, jeho hlavička šla těsně vedle brány. V 61. min centr Garčice odhlavičkoval Miloš Kriegsmann. V 63. min průnik Petra Dolejše odvrátili domácí na rohový kop, ten rozehrál Petr Dolejš, míč se dostal k Pavlovi Mezlíkovi, jeho střelu domácí obrana zblokovala. V 64. min střelu Robina Demetera domácí obrana zblokovala. V 68. min nebezpečný centr Oklešťka bránu hostů těsně minul. V 69. min centr Oklešťka našel na zadní tyči Avdiče, jeho hlavičku Marek Kolář vyrazil a Miloš Kriegsmann odkopl do bezpečí. V 70. min centr Oklešťka našel Moravce, s jeho hlavičkou si Marek Kolář poradil. V 75. min se po centru Oklešťka a hlavičce Avdiče domácí radovali, ale míč trefil jen boční síť. V 80. min odcentroval Garčic, Marek Kolář míč zachytil před nabíhajícím Oklešťkem. Závěr utkání si už hosté pohlídali a tak se mohli se svými fanoušky radovat z vítězství.

Vyjádření trenéra Smejkala: Pro diváka to bylo dnes pohledné a vyrovnané utkání. V prvních patnácti minutách měly oba dva týmy po jedné šanci, kterou neproměnily. V další části prvního poločasu jsme měli víc ze hry, ale v posledních deseti minutách měli navrch domácí. Do druhého poločasu jsme kluky nabádali, že nesmí přestat v aktivitě, že musíme hrát neustále pozorně v bloku, že zápas bude o jednom gólu, což se nakonec potvrdilo. Po vstřeleném gólu nás domácí dostali pod tlak, ale díky obětavému výkonu celého týmu včele s Markem Kolářem se nám podařilo udržet čisté konto a připsat si tři body. Potěšila nás i velká skupina našich příznivců, která nás přijela podpořit.

Jaroslav Mynář

Sestřih utkání: Libor Smejkal

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.