Ouředníček s Křípalem opět míří do Maďarska

titulni-190808-1050x591Na letošním 16. ročníku Hungarian Baja plánovali pilot Tomáš Ouředníček s navigátorem Davidem Křípalem otestovat novinky v nastavení v jejich Ford Ranger Phoenix.

Osud tomu ale nechtěl a na poslední chvíli museli své plány změnit. „Při přípravě vozu jsme zjistili, že řízení netěsní dobře a hrozí zablokování," ... vysvětlil Tomáš Ouředníček. Náhradní řízení nebylo možné včas dopravit ze servisu z Francie a start s poškozeným řízením by byl příliš riskantní.

Na těchto krásných tratích poblíž Balatonu ale nakonec Tomáš Ouředníček a David Křípal nebudou chybět. Budou totiž závodit v kategorii TH s Hummerem H3 EVO I. „Rozhodli jsme se alespoň testovat tělo a duši. Přestože jsme letos úspěšně absolvovali dva největší závody na světě, tak každý další společně ujetý kilometr se počítá" ... hodnotí náročné přípravy na Dakar 2020 pilot Tomáš Ouředníček.

Hungarian Baja, který se počítá do světového poháru, bude zahájen slavnostním startem ve městě Varpalota u zámku Thury. V pátek 9. srpna odstartuje prologem v délce 7,5 km, který určí startovní pořadí pro následující den, kde účastníky čeká přes 400 ostrých kilometrů a v neděli poté dalších 160 km. Závodu se zúčastní soutěžící z více než 20 zemí, a proto slibuje velkolepou podívanou a ostré souboje o každou vteřinu.

Tomáš Ouředníček

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.