Tomáš Neufuss zvítězil ve skoku vysokém, Sára Pavlidu má bronz ze sprintu na 60m

48122101228 b134b3e5d8_oHer IX. letní olympiády dětí a mládeže 2019 v Libereckém kraji (23.06.2019 - 28.06.2019) se zúčastnilo celkem 3400 mladých sportovců. Během pěti soutěžních dnů se bojovalo o 1163 medailí v 18ti sportech a v jedné umělecké soutěži - graffity.

Do atletického reprezentačního družstva Kraje Vysočina byli nominováni 2 meziříčští atleti – Tomáš Neufuss a Sára Pavlidu.
Zastoupení měla naše atletika i v trenérském týmu - Ondřej Rosa měl na starosti mílaře.

Tomáš Neufuss vynikajícím osobním rekordem 188 cm zvítězil ve skoku vysokém v kategorii starších žáků. Kvalitu tohoto výkonu dokládá fakt, že výše neskočil žádný starší žák v republice v průběhu posledních 3 let.
Ve skoku do dálky postoupil z kvalifikace ze 3. místa výkonem 649 cm. Ve finále se mu tolik nedařilo, nedokázal se vypořádat s měnícím se silným větrem a výkonem 569 cm obsadil 11. místo.

Svoji druhou medaili z letní olympiády dětí a mládeže si přivezla sprinterka Sára Pavlidu. Před dvěma roky vybojovala bronzovou medaili v nejkratším sprintu na 60 m v kategorii mladších žákyň a stejnou hodnotu má i medaile z letošního ročníku již v kategorii starších žákyň.
Z rozběhu na 60 m postoupila do semifinále z 2. místa (7,83 s / osobní rekord), semifinále ovládla ve stejném čase. Ve finále byly rychlejší jen Hana Blažková z Jihomoravského kraje (7,68 s) a Karolína Mitanová ze Zlínského kraje. Již zmiňované třetí místo vybojovala Sára časem 7,86 s.

Krajská atletická reprezentace vybojovala celkem 3 medaile - o stříbrnou se zasloužil Mikuláš Dreisig v běhu na 800 m mladších žáků.
V pořadí krajských atletických reprezentací děvčata z Vysočiny vybojovala 13. místo, chlapci výborné 5. místo.
Celkově sportovci z Kraje Vysočina obsadili 13. místo se ziskem 23 medailí (10 zlatých, 6 stříbrných a 7 bronzových).

Kompletní výsledky zde.
Fotografie z první dne zde.
Fotografie z druhého dne zde.
Fotografie ze třetího dne zde.

 VELME

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.