Velkomeziříčští fotbalisté nedokázali porazit FC Slovan Rosice

grass-2616911 960_720FC Slovan Rosice - FC Velké Meziříčí 4:2 (3:0)

Střelci: 7. a 36. Pazourek, 17. Novák, 49. Kirschner – 84. Simr, 85. Demeter

Rozhodčí: Černý, Mayer, Soukal

FC Rosice – Juran – Zezula, Minárčík, Kršák, Koláčný, Novák (72. Foral), Pazourek (62. Černý), Vítámvás, Sedláček, Kirschner, Nedvěd (80. Drbal), na lavičce Zádrapa, Malata, Selinger, trenér Kugler.

FC VM – Kolář – Bouček, Kriegsmann, Šimáček (62. Kotoun), Řezáč (46. Komínek) – Dolejš Šuta, Puža, Demeter – Plichta (58. Karmazín), Simr, na lavičce Kruba, Mezlík, Dufek, trenér Smejkal.

ŽK: Foral
ČK:
Diváci: 360
Nejlepší hráči: Pazourek, Novák, Kirschner

Do utkání vstoupili lépe domácí hráči, vynikali pohybem i bez míče, byli důrazní v osobních soubojích a i přesnější v kombinacích. Ve 2. min pronikl do vápna Novák, Miloš Kriegsmann ho zastavil za cenu rohového kopu. Ten rozehrál Pazourek, míč odhlavičkoval Radim Šuta. Následný centr Sedláčka odkopl Honza Šimáček. Ve 3. min se po autu dostal k zakončení Novák, Marek Kolář jeho tvrdou střelu vyrazil. V 5. min odcentroval Michal Bouček, obrana jeho centr srazila na rohový kop, ten rozehrál Petr Dolejš, domácí obrana si z jeho centrem poradila. V 7. min si hostující obrana neporadila s dlouhým nákopem Jurana, míč se dostal k Novákovi, ten ve vápně našel Pazourka, který prostřelil Marka Koláře 1:0. V 11. min rohový kop Koláčného odhlavičkoval Tonda Plichta. Ve 12. min se ocitl před hostující bránou Novák, míč však poslal vedle. Ve 13. min hledal Robin Demeter nabíhajícího Tondu Plichtu, domácí golman včasným vyběhnutím míč zachytil. Ve 14. min přetažený centr Petra Dolejše našel Robina Demetera, jeho zakončení postrádalo větší razanci. V 15. min našel Radim Šuta domácího Nováka, ten posunul na volného Kirschnera, který z hranice vápna trefil břevno. V 17. min hosté ztratili na půlce míč, k míči se dostal Kirschner, ve vápně našel Nováka, který dostal míč za Marka Koláře 2:0. V 18. min vystřelil tvrdě z hranice vápna Pazourek, Marek Kolář jeho střelu zachytil. V 19. min vystřelil z malého vápna Kirschner, Marka Koláře nepřekonal. Ve 21. min pronikl do vápna Sedláček, jeho střelu Marek Kolář vyrazil na roh, centr Koláčného odhlavičkoval Marin Puža. Ve 27. min našel Petr Dolejš ve vápně Tondu Plichtu, jeho střelu srazila obrana na rohový kop. Ve 30. min Michal Bouček našel ve vápně Pavla Simra, ten míč nezpracoval. Ve 36. min se dostal ve vápně k zakončení Pazourek a trefil se přesně na zadní tyč 3:0. Ve 38. min se po centru Petra Dolejše a přihrávce Radima Šuty dostal k zakončení Tonda Plichta, z otočky bránu přestřelil. Ve 41. min se po centru Michala Boučka dostal míč k Tondovi Plichtovi, jeho teč trefila Jurana. Ve 42. min se ve vápně dostal k zakončení Pavel Simr s jeho slabou střelou si Juran poradil. Ve 44. min našel Petr Dolejš na malém vápně Pavla Simra, jeho hlavička skončila v náruči domácího golmana.

Pokud hosté o přestávce uvažovali o zdramatizování utkání, tak úvod druhého poločasu jejich úvahy zhatil. Ve 49. min po další ztrátě na polovině hřiště se dostal k zakončení Kirschner a prostřelil Marka Koláře. V další části utkání už diváci mnoho fotbalové krásy neviděli, utkání se spíše dohrávalo. V závěru utkání hosté výsledek utkání upravili, když po rohu Robina Demetera se v 84. min trefil hlavou Pavel Simr a v 85. min po přihrávce Pavla Simra se trefil Robin Demeter. Do dalšího kola MOL cupu postoupili po zásluze domácí hráči.

Vyjádření trenéra Smejkala: S přístupem s jakým dnes naši hráči vstoupili do utkání, by nedokázali porazit ani týmy z nižších soutěžích. Chyběl pohyb bez míče, důraz v osobních soubojích i přesná kombinace. Domácí nás přehrávali ve všech herních činnostech. Doufám že výsledek a předvedená hra bude pro naše hráče varováním před dalšími zápasy, které nás čekají.

Jaroslav Mynář

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.