Velmez remizoval v Uničově

zapasova2SK Uničov - FC Velké Meziříčí 1:1 (1:0)

Střelci: 29. Komenda – 50. Plichta

Rozhodčí: Pochylý, Vejtasa, Slabý

SK Uničov – Uvízl – Purzitidis, Bala, Svoboda, Hapal (74. Strnad), Ambrozek, Vichta, Komenda, Seibert, Bača, Můčka, na lavičce Macháček, Vasiljev, Koutek, Krč, Kalina, trenér Žmolík

FC VM – Kolář – Bouček, Kriegsmann, Komínek, Řezáč – Dolejš (90. Kotoun), Šuta, Puža, Mezlík (86. Karmazín), Demeter – Plichta (74. Simr), na lavičce Kruba, Šimáček, trenér Smejkal.

ŽK: Purzitidis, Ambrozek – Kriegsmann, Mezlík, Demeter
ČK:
Diváci: 212
Nejlepší hráči: Komínek, Ambrozek, Kolář

První poločas začali lépe domácí hráči, hýřili pohybem, dobře napadali a kombinovali a byli i důraznější v osobních soubojích. Ve 2. min centr Seiberta odhlavičkoval Martin Puža. Ve 3. min vystřelil z hranice vápna Komenda, s jeho střelou si Marek Kolář poradil. Ve 4. min našel Tonda Plichta ve vápně Radima Šutu, ten chtěl míč vrátit na nabíhající spoluhráče, domácí obrana přihrávku zachytila. V 5. min nebezpečný centr Můčky na zadní tyč nikdo ze spoluhráčů nedoběhl. V 7. min centr Seiberta odhlavičkoval Miloš Kriegsmann před nabíhajícím Komendou. V 9. min vyslal Michal Bouček pas za obranu na Tondu Plichtu, ten šel sám na Uvízla, jeho první střelu domácí golman vyrazil a dorážka šla nad domácí bránu. Ve 12. min nebezpečný centr Vichta odkopl David Komínek. Ve 14. min hledal Vichta ve vápně Komendu, pozorný David Komínek domácí šanci zhatil. V 19. min po průniku Michala Boučka kopal Petr Dolejš rohový kop, jeho přetažený centr nikoho ze spoluhráčů nenašel. Ve 20. min po centru Robina Demetera kopal Petr Dolejš další rohový kop, jeho přetažený centr Pavel Mezlík do vápna vrátit nedokázal. Ve 24. min kopali domácí přímý kop, střelu Svobody nad bránu tečoval Marek Kolář, následný rohový kop odhlavičkoval David Komínek. Ve 27. min centr Seiberta odhlavičkoval Miloš Kriegsmann. Ve 29. min Radim Šuta našel na půlce Svobodu, ten posla míč za obranu na Hapala, jeho střelu srazil Marek, Kolář na dorážku Komendy už nikdo z hostů nedosáhl 1:0. Ve 33. min po rohu Ambrozka nebezpečně hlavičkoval Komenda. V 36. min přímý kop Ambrozka našel na hranici vápna Balu, ten bránu netrefil. Ve 39. min střela Můčky postrádala přesnost. Ve 42. min našel Pavel Mezlík nabíhajícího Petra Dolejše, jeho přihrávku před bránu tečoval domácí obránce do ruk Uvízla. A tak odcházeli do kabin spokojenější domácí hráči.

Do druhého poločasu vstoupili hosté s odhodlání vývoj utkání otočit, zlepšili pohyb bez míče, zvýšili důraz v osobních soubojích a také se zlepšila jejich kombinační hra. Ve 47. min se probíjel před bránu Vichta, Martin Puža míč odkopl do bezpečí. Ve 49. min to byl opět Vichta, který se dostal ve vápně do zakončení, bránu hostů přestřelil. V 50. min se hostům podařil rychlý protiútok, Petr Dolejš obešel i domácího golmana, místo střely z těžkého úhlu poslal míč na hlavu Tondy Plichty, který prokázal své střelecké schopnosti 1:1. V 52. min zahrával přímý kop z 20-ti metrů Petr Dolejš, jeho centr přes zeď domácí obrana zachytila. V 60. min poslal Martin Řezáč míč za obranu na nabíhajícího Tondu Plichtu, domácí Uvízl včasným vyběhnutím šanci hostů zhatil. V 61. min pronikl do vápna Bača, Marek Kolář jeho střelu vyrazil na rohový kop. Ten rozehrál Ambrozek na Seiberta, jeho centr našel Komendu, jeho hlavička postrádala větší razanci. V 63. min se dostal k zakončení Bača, jeho střelu zblokoval David Komínek. V 66. min nebezpečný brejk domácích zastavilo jejich ofsajdové postavení. V 69. min pronikl po křídle Petr Dolejš, nabíhajícího Robina Demetera však nenašel. V 70. min nebezpečně vystřelil Bača, Marek Kolář jeho střelu vyrazil, Martin Řezáč míč poslal do bezpečí. V 77. min přímý kop Petra Dolejše tečovala domácí zeď vedle brány. V 83. min se dostal do vápna Komenda, míč mu ukopl Radim Šuta. V 84. min střelu Komendy vyrazil Marek Kolář. Závěr utkání si už hosté pohlídali a tak po zlepšeném výkonu ve druhém poločase si odvezli z Uničova mistrovský bod.

Vyjádření trenéra Smejkala: V prvním poločase byli domácí hráči jednoznačně lepší a to jak v pohybu, tak v přesnosti i důrazu v osobních soubojích. My jsme sice měli velkou gólovou příležitost, ale jinak byl náš výkon slabý. V kabině jsem hráče nabádal k většímu důrazu v osobních soubojích, k větší aktivitě i bez míče a hlavně k přesnější kombinační hře. Náš výkon se zlepšil a odměnou nám byl vyrovnávací gól. S remízou jsem velmi spokojen.

Jaroslav Mynář

Sestřih z utkání: Libor Smejkal

 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.