Fotbalisté Velmezu nestačili na silný tým z Blanska

grass-2616911 960_720_copyFK Blansko - FC Velké Meziříčí 5:0 (3:0)

Střelci: 18. a 63. Sedlo, 25. Šuta vl., 29. Urbančok, 85. Kopičár

Rozhodčí: Ogrodník, Mayer, Líkař
SK Uničov – Doležal – Urbančok (72.Fabuš), Paděra, Sedlo, Šulek (69. Minx), Štrbák, Buchta, Kopičár, Žák (66. Přerovský), Schwendt (46. Tulaydan), Štrombach (57. Traore), na lavičce Záleský, trenér Zbořil

FC VM – Kolář – Bouček, Kriegsmann, Komínek, Řezáč – Dufek (61. Kotoun), Šuta, Mezlík (74. Crkal), Pavlík (63. Šimáček), Plichta - Simr, na lavičce Kruba, trenér Smejkal.

ŽK: Štrombach - Crkal
ČK:
Diváci: 826
Nejlepší hráči: Urbančok, Kopičár, Sedlo

Bez Robina Demetera, Petra Dolejše a Martina Puži zraněných v utkání s Vrchovinou nastoupili hosté k dalšímu utkání v Blansku. Od úvodních minut to byli domácí hráči, kteří hýřili pohybem, byli přesnější v rozehrávce a také důraznější v osobních soubojích. Ve 2. min hledal Sedlo před bránou protihráče, nikdo na míč nedosáhl. Ve 3. min zastavil Martin Řezáč průnik Schwendta. Ve 4. min odcentroval Žák, míč zachytil David Komínek. V 5. min rohový kop Urbančoka poslal Miloš Kriegsmann hlavou na břevno, následný rohový kop Urbančoka zastavil faul na Tondu Plichtu. V 8. min průnik Žáka zastavil Michal Bouček. V 9. min trefil Marek Kolář protihráče, odražený míč včas zachytil. V 11. min vystřelil Žák, Miloš Kriegsmann míč tečoval do ruk Marka Koláře. V 16. min se dostal ve vápně k zakončení Kopičár, s jeho střelou si Marek Kolář poradil. V 17. min rychlý útok zakončil Jarda Dufek centrem do ruk Doležala. V 18. min odcentroval Žák a míč skončil v síti hostů 1:0. V 19. min našel Radim Šuta ve vápně Tondu Plichtu, ten trefil jen domácího obránce. Ve 20. min centr Martina Řezáče domácí obrana dostala do bezpečí. Ve 22. min rozehrál přímý kop Radim Šuta, Miloš Kriegsmann na jeho centr nedosáhl. Ve 25. min se na hranici vápna uvolnil Sedlo, jeho střelu Marek Kolář vyrazil do Radima Šuty, od kterého míč skončil v bráně 2:0. Ve 29. min ztratil ve vápně míč Pavel Mezlík, Střelu Kopičára Marek Kolář vyrazil k volnému Urbančokovi, pro kterého nebyl problém dostat míč do brány hostů 3:0. Ve 30. min poslal míč za obranu Radim Šuta, Tonda Plichta ve skluzu trefil domácího golmana. Ve 32. min rozehráli domácí přímý kop, střela Štrombacha z 20-ti metrů těsně minula horní roh brány. Ve 33. min se dostal za obranu Žák, Marek Kolář jeho střelu zachytil. Ve 34. min našel Martin Řezáč na malém vápně Tondu Plichtu, ten hlavou bránu těsně přestřelil. Ve 35. min přímý kop z hranice vápna poslal Urbančok do tyče. Ve 44. min se ve vápně uvolnil Pavel Simr, střela z úhlu postrádala přesnost.

Druhý poločas změnu nepřinesl. Domácí dál ovládali hru a hosté toho moc neukázali. Ve 47. min se dostal k zakončení Urbančok, jeho střele chyběla razance. Ve 48. min po přímém kopu Radima Šuty se dostal k zakončení Michal Bouček, bránu netrefil. V 55. min po rohovém kopu Urbančoka se dostal k zakončení Štrombach, Marek Kolář si z jeho střelou poradil. V 57. min vystřelil z hranice vápna Štrombach, trefil břevno brány hostů. V 63. se dostal k zakončení Sedlo a zvýšil na 4:0. V 65. min přímý kop Paděry zachytil Marek Kolář. V 72. min se po centru Přerovského dostal k zakončení Minx, trefil jen protihráče. V 75. min po rohu Urbančoka se dostal k zakončení Paděra, bránu přestřelil. V 78. průnik Traoreho zastavil Honza Šimáček. V 85. min střelu Přerovského zastavilo břevno, k odraženému míči se dostal Kopičár na dvakrát ho dostal do brány hostů 5:0

Vyjádření trenéra Smejkala: Dnešní utkání bylo pro mě velkým zklamáním. I když první poločas byl opticky vyrovnaný, vlastními chybami jsme domácím umožnili snadné vedení. Ve druhém poločase jsme místo snahy o změnu skóre utkání spíš dohrávali a nechali domácí hráče dominovat ve všech herních činnostech.

Jaroslav Mynář

Sestřih utkání: Libor Smejkal

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.