Velmez prohrál na domácí půdě

velmez fotbal_ilustrační_foto_michaela_hudkováFC Velké Meziříčí – 1. FC Slovácko B 0:1 (0:1).

Střelci: 6. Krejčík

Rozhodčí: Černý, Slabý, Mrázek

Sestavy:

FC VM – Kruba – Krejčí (65. Kotoun), Kriegsmann, Šimáček (59. Simr), Bouček – Dufek (63. Pavlík), Šuta, Komínek, Mezlík, Řezáč (74. Crkal) – Plichta, na lavičce Kolář, Mucha, trenér Smejkal

FC Slovácko – Porcal – Řihák, Jamný, Miklík, Olšanský, Baran, Pernica, Krejčík, Janša (63. Řehola), Pek (74. Leskovjan), Hladký, na lavičce Jahoda, Dzeminskyy, trenér Němčický

ŽK: Baran

ČK:

Diváci: 389

Nejlepší hráči: Krejčík, Řezáč, Šuta

Ve 2. min pronikl po křídle Martin Řezáč, jeho přetažený centr našel Jardu Dufka, který tvrdou ránou trefil břevno brány hostů. V 6. min našel Pernica ve vápně volného Krejčíka, který střelou o tyč překonal Rosťu Krubu 0:1. V 10. min odcentroval Tonda Plichta, Jarda Dufek hlavou hledal Pavla Mezlíka, ten na míč nedosáhl. Ve 14. min našel Pavel Mezlík na hranici vápna Davida Komínka, jeho střela šla vysoko nad bránu hostů. V 18. min prošel středem hřiště Radim Šuta, jeho střela z hranice vápna bránu těsně minula. V 19. min nebezpečný průnik Peka zastavil Martin Řezáč. Ve 20. min našel David Komínek před bránou Radima Šutu, jeho hlavička bránu minula. Ve 21. min vystřelil z hranice vápna Hladký, trefil náruč Rosti Kruby. Ve 24. min se dostal k zakončení Radim Šuta, jeho zblokovaná střela Porcalovi starosti neudělala. Ve 31. min přetažený roh Krejčíka našel Jamného, jeho zakončení postrádalo přesnost. Ve 34. min našel Jarda Dufek ve vápně Tondu Plichtu, jeho střelu obrana hostů zblokovala. Ve 35. min průnik Peka zastavil Martin Řezáč, následný roh Krejčíka našel hlavu Barana, s jeho zakončením si Rosťa Kruba poradil. Ve 40. min roh Radima Šuty na přední tyč nikoho ze spoluhráčů nenašel. Ve 45. min se dostal k zakončení Janša, domácí bránu přestřelil.

Ve 48. min našel Martin Řezáč ve vápně Radima Šutu, ten hlavou bránu netrefil. V 50. min hledal Radim Šuta nabíhajícího Martina Řezáče, Porcal včasným vyběhnutím míč zachytil. V 51. min přímý kop Radima Šuty nikoho ze spoluhráčů nenašel. V 52. min našel Pavel Mezlík ve vápně Tondu Plichtu, jeho střelu vytlačil Porcal na roh. Ten rozehrál Jarda Dufek, hlavičku Davida Komínka před bránu obrana hostí odkopla do bezpečí. V 53. min našel David Komínek před vápnem Pavla Mezlíka, jeho střela šla těsně vedle tyče brány hostů. V 55. min se po centru Jamného dostal k zakončení hlavou Janša, bránu minul. V 56. min nebezpečný průnik Peka zastavil Honza Šimáček. V 60. min rozehrál přímý kop Pavel Mezlík, obrana hostů míč odvrátila. V 67. vystřelil z vápna Radim Šuta nad bránu hostů. V 73. min centr Miloše Kriegsmanna odvrátila obrana hostů na rohový kop, ten rozehrál Radim Šuta, nikoho ze spoluhráčů nenašel. V 75. min našel Filip Kotoun nabíhajícího Pavla Mezlíka, jeho centr skočil v rukou Porcala. V 79. min se dostal k zakončení Řehola, domácí bránu minul. V 83. min roh Radima Šuty obrana hostů odhlavičkovala. V 86. min přímý kop Krejčíka našel Pernicu, jeho hlavička postrádala přesnost. V 92. min se ve vápně uvolnil Miloš Kriegsmann, jeho střelu vytlačil Porcal na rohový kop. Z toho už domácí kýžené vyrovnání nezískali.

Vyjádření trenéra Smejkala: Dnešní utkání se mi těžko hodnotí, nemohu hráčům vytknout bojovnost a snahu, ale po fotbalové stránce moc kvality neukázali. Trápí nás pohyb bez míče, tak abychom vytvořili spoluhráčům prostor pro kvalitní kombinaci, chybí i odvaha prosadit se jeden na jednoho. Naprosto tragické je naše rozehrávání standardních situací, místo střílených centrů posíláme do vápna soupeře lehké bochánky, se kterými nemá obrana hostů problém si poradit.

Jaroslav Mynář

Sestřih utkání: Libor Smejkal

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.