Starší dorostenky na domácím turnaji skončily třetí

St.dkyStarší dorostenky Tělocvičné jednoty Sokol Velké Meziříčí čeká již tento víkend úvodní soutěžní utkání na hřišti sestoupivšího týmu Jiskra Otrokovice.

Generálkou na doufejme, že zdařilý vstup do druholigových celostátních bojů byl nedělní domácí turnaj za účasti čtyř mladších a čtyř starších dorosteneckých týmů z Čech a Moravy.

V úvodním ranním souboji jsme poměrně hladce přehráli regionálního soupeře z Havlíčkova Brodu. Následně jsme pak byli úspěšní i v souboji s DHK Pardubice, když jsme stejně staré soupeřky přehráli lepším kolektivním výkonem. V našem třetím souboji základní skupiny s hráčkami pražských Hájů jsme od úvodu tahali za kratší konec. Sice jsme zaznamenali během třicetiminutové hry 16 branek, ovšem v defenzívě jsme na rozdíl od soupeřek udělali více chyb a potřebovali i několik úspěšných zákroků brankářek. Nakonec jsme prohráli rozdílem tří přesných zásahů. O celkové umístění jsme tak podvečer svedli vítězný souboj o třetí turnajový post s mladšími dorostenkami HC Háje.

Pozitivem turnaje bylo, že tým předváděl kolektivní souhru, trenéři měli možnost konečně vyzkoušet a viděli v akci již většinu z hráčského kádru. Navíc pětice našich hrála i v barvách mladších dorostenek Tatranu Bohunice, kde budou v průběhu soutěžního ročníku hostovat ve 2. lize.

Hrály: Homolová Eliška, Trojanová Aneta – Slámová Karolína (14), Pacalová Lenka (14), Tvarůžková Tereza (10), Dusilová Valérie (7), Pospíšilová Markéta (6), Pospíšilová Magda (6), Sedlářová Tereza (1), Borkovcová Tereza (1), Horká Vendula (1), Houdková Valerie, Puffer Natálie.
Trenéři ing. Vincenc Záviška, ing. Tomáš Partl, Andrea Kuřátková.

Pozvánka do sportovní haly „za Světlou":
středa 11. září 18,00 hodin, 2. kolo Českého poháru žen
TJ Sokol Velké Meziříčí – Házená Jindřichův Hradec

Vincenc Záviška

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.