Mladí házenkáři byli na Házenkářském festivalu v Lovosicích

mladí hazenkari_copyV termínu 6. - 8. 9. 2019 se naše družstva minižáků, mladších a starších žáků zúčastnila 6. ročníku Házenkářského festivalu v Lovosicích. Jedná se o jeden z největších a kvalitativně nejlepších turnajů v rámci ČR. Ve třech kategoriích se turnaje zúčastnilo celkem 72 týmů ze 3 zemí. Součástí turnaje byl i doprovodný program. V pátek večer bylo opékání buřtů, po kterém následovalo promítání filmu v hale. Na sobotní večer bylo připraveno extraligové utkání mužů Lovosice – Kopřivnice, které se odehrálo na tamním zimním stadionu. Tomuto utkání přihlíželo celkem 2500 diváků a my všichni jsme byli přítomni. Volné chvíle mezi zápasy každé družstvo trávilo podle sebe, ale jednu aktivitu jsme měli společnou, i když každé družstvo jindy, a to výlet lodí po Labi.

Minižáci

Družstvo minižáků odehrálo v základní skupině pět utkání. Přemožitele jsme našli pouze v pozdějším finalistovi pražské Dukle II. Ve všech ostatních zápasech jsme přesvědčivě zvítězili a zajistili si tak účast ve čtvrtfinále.
Tam jsme ve velmi pěkném utkání podlehli o tři branky prvnímu týmu Jičína. To nás poslalo do bojů o 5.-8. místo. V posledních zápasech nám již chyběla síla. Celý turnaj jsme odehráli jen se dvěma hráči na střídání. I tak jsme sehráli vyrovnaná utkání s prvními týmy domácích Lovosic a pražské Dukly.
Konečné osmé místo z 24 účastníků je určitě úspěchem. Kluci hráli velmi dobře, s žádným celkem jsme vyloženě nepropadli a s těmi nejlepšími sehráli vyrovnaná utkání. Pochvalu si kluci vysloužili nejen od nás, ale i od trenérů ostatních týmů. Celý turnaj předváděl výborné výkony v brance Danek Červený.
Celý turnaj vyhrál tým Kostelce na Hané před Duklou Prahou II.

Utkání:
Velké Meziříčí - Rokycany 25:13
Velké Meziříčí - Lovosice II 34:15
Velké Meziříčí - Příbram 29:3
Velké Meziříčí - Dukla Praha II 26:28
Velké Meziříčí - Louny

Čtvrtfinále:

Velké Meziříčí - Jičín I 19:22

Skupina o 5.-8. místo:

Velké Meziříčí - Lovosice I 20:25
Velké Meziříčí - Dukla Praha I 25:26

Hráli: Daniel Červený, David Bradáč, Stanislav Fňukal, Jakub Chalupa, Nikolas Fexa, Tomáš Klíma, Kryštof Havelka.
Trenéři: David Stoklasa, Jiří Holý.

Mladší žáci

Mladší žáci v základní skupině sehráli celkem 5 utkání, tato utkání sehráli střídavě v hale a na venkovním hřišti. V prvním zápase nás čekal neznámý soupeř z Příbrami, ale kluci se nezalekli a s přehledem vyhráli. V druhém zápase jsme nastoupili proti týmu Lovosice I (pozdějšímu vítězi turnaje) a bylo zde vidět, že soupeř je na tom herně o poznání lépe než my, ale i tak jsme s ním vydrželi první poločas držet krok, ale nakonec jsme zápas prohráli. V třetím zápase jsme se střetli s týmem Liberce a věděli jsme, že zde půjde o postup mezi 8 nejlepších. Bohužel jsme tento zápas nezvládli a prohráli ho o 3 branky. Byl před námi další úkol, a to vyhrát poslední dva zápasy ve skupině. V nich jsme nastoupili proti týmům Mladé Boleslavi a Úvaly II. Oba tyto zápasy jsme s přehledem vyhráli a v základní skupině jsme se umístili na třetím místě, a to nás poslalo do bojů o 9.-12. místo. V tomto boji jsme prvně nastoupili proti týmu Loun. Bohužel v tomto zápase nám utekl začátek a ten jsme již nedokázali v průběhu zápasu dohnat a prohráli jsme o 5 branek. Tato prohra nás poslala do boje o 11.-12. místo. Zde jsme nastoupili proti týmu Talent Plzeň I. Celý zápas byl vyrovnaný, bohužel nakonec jsme tahali za kratší konec my a zápas prohráli. Celkově jsme se umístili na 12.místě z celkového počtu 24. týmů. Kluky je potřeba pochválit za výkony, které předváděli. Všichni hráči si dostatečně zahráli a všem se podařilo vstřelit branku, což je pro nadcházející sezónu velmi dobrý základ.

Výsledky:
VM – Příbram 12:6
VM – Lovosice I 11:18
VM – Liberec 6:9
VM – Mladá Boleslav 14:3
VM – Úvaly II 16:6

VM – Louny 6:11
VM – Plzeň I 8:10

Hráli: Borkovec Martin, Trifanov Ondřej, Uchytil Marek – Badalík Michal, Fiala Štěpán, Hradecký Filip, Jaša Adam, Jelínek Tomáš, Kocourek Jakub, Krejčí Adam, Navrátil Ondřej, Sedlák Marek, Smejkal Vítek

Trenéři: Martin Krejčí, Radek Navrátil

Starší žáci

Starší žáci na turnaji odehráli celkem 8 zápasů, ve kterých 4x vyhráli, 2x remizovali a 2x prohráli. Celkově na turnaji obsadili v silné konkurenci pěkné 6. místo z 24 týmů. Celkovou účast na turnaji hodnotíme velice pozitivně.

Zápasy ve skupině:

VM - Sokol Úvaly 10:10
VM - Slavoj Děčín 20:6
VM – Zruč nad Sázavou 16:13
VM – THA Martin „SVK" 10:10
VM – Lovci Lovosice II 14:9

Čtvrtfinále:

VM – Dukla Praha 6:20

Zápasy ve skupině o 5 až 8 místo:
VM – Most 10:9

Zápasy ve skupině o 5 až 6 místo:

VM – Chodov 10:19

Trenéři: Petr Kavka, Pavel Svoboda
Vedoucí družstva: Pavel Uchytil

Autoři: trenéři házené

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.