Fotbalisté Meziříčí porazili zlínské béčko

fotbal ilustracniFC Velké Meziříčí – FC FASTAV Zlín B 1:0 (1:0)

Střelci: 33: Kriegsmann

Rozhodčí: Zaoral, Křepský, Vojáček

FC VM – Kolář – Kriegsmann, Mucha, Šimáček, Pavlík – Bouček (78. Kotoun), Šuta, (91. Crkal), Puža, Mezlík (88. Sysel), Demeter – Plichta (87. Simr), na lavičce Kruba, Karmazín, trenér Smejkal.

FC Zlín B – Šiška J. – Červenka, Košák (81. Uhřík), Tkadlec, Hnaníček, Mlýnek M. (81. Němeček), Gettler (73. Váňa), Mlýnek V., Matějov (46. Štěpánek), Pafka (75. Šiška P.), Kolář, na lavičce Lebánek, trenér Jelínek

ŽK: Kriegsmann, Demeter, Mucha – Červenka, Váňa
ČK:
Diváci: 320
Nejlepší hráči: Demeter, Mezlík, Plichta

Za pěkného slunečního počasí nastoupili domácí proti rezervě Zlína. Ve 2. min rozehrál rohový kop Pafka, míč odhlavičkoval Honza Šimáček. Ve 4. min rozehrál Robin Demeter na přední tyč, nikdo ze spoluhráčů tam nenaběhl. V 5. min centroval do vápna Robin Demeter, dožadoval se pokutového kopu za ruku protihráče, ale rozhodčí porušení pravidel nezaznamenali. V 6. min centr Pavla Mezlíka odvrátila obrana na rohový kop, ten rozehrál Michal Bouček, ale našel jen obránce Zlína. V 10. min šli domácí do rychlého protiútoku, Radim Šuta našel Tondu Plichtu, ten míč vrátil na nabíhajícího Pavla Mezlíka, který v rozhodující chvíli podklouzl. Ve 12. min rozehrál přímý kop od postranní čáry Robin Demeter, obrana hostů míč odvrátila, následný centr Robina Demetera našel Tondu Plichtu, který míč na dlouhou nohu, trefil nad bránu. V 13. min dostal hezkou přihrávku do vápna Mlýnek M., v poslední chvíli mu míč ukopl Honza Šimáček. V 15. min obral Tonda Plichta o míč Hnaníčka, šel sám na Šišku, ale míč si moc pokopl a golman hostů neměl problém ho zachytit. V 17. min časným vyběhnutím zachytil Marek Kolář dlouhý nákop na Mlýnka V. V 19. min se dostal k zakončení Pafka, Marek Kolář si s jeho střelou poradil. V 20. min odcentroval Martin Pavlík, obrana míč odvrátila k Robinovi Demeterovi který z voleje bránu přestřelil. Ve 24. min našel Robin Demeter na hranici vápna Radima Šutu, ten z první míč netrefil. Ve 26. min našel Robin Demeter nabíhajícího Tondu Plichtu, ten i přes faul soupeře šel do zakončení, bránu těsně minul. Ve 30. min se ocitl za domácí obranou Mlýnek V., zastavil ho praporek asistenta za ofsajdové postavení spoluhráče. Ve 31. min pronikl po křídle Tonda Plichta, jeho centr skončil v rukou Šišky J. Ve 33. min rozehrál Robin Demeter rohový kop, ve vápně našel Miloše Kriegsmanna, který hlavou trefil míč do brány hostů 1:0. Ve 34. min rohový kop Pafka zachytil Marek Kolář. Ve 38. min rohový kop Robina Demetra na přední tyč poslal Martin Puža hlavou nad bránu hostů. Ve 39. min se snažil do vápna proniknout Červenka, o míč přišel a za následný pád obdržel ŽK. Ve 43. min nebezpečný průnik Mlýnka V. zastavil Martin Pavlík. Ve 44. min kopal z hranice vápna přímý kop Hnaníček, domácí bránu těsně minul a tak šli do kabin spokojenější domácí hráči.

Druhý poločas přinesl podobný obraz jako první. Domácí hráči vysokým napadáním znepříjemňovali soupeři kombinaci. Ve 47. min roh Červenky vyrazil Marek Kolář na aut. Následný centr Košáka šel za domácí bránu. Ve 49. min se po přihrávce od Martina Puži dostal ve vápně k zakončení Robin Demeter, bránu však přestřelil. V 54. min přímý kop Červenky odvrátil Honza Šimáček. V 56. min hledal Robin Demeter ve vápně Radima Šutu, obrana míč odehrála na rohový kop, centr Robina Demetera obrana odvrátila do bezpečí. V 58. min poslal Pafka míč na malé vápno, naštěstí pro domácí ho Gettler netrefil. V 59. min se domácí příznivci radovali po zakončení Pavla Mezlíka, radost jim vzalo ofsajdové postavení domácího hráče. V 61. min zahrozili hosté dlouhým autovým vhazováním, Honza Šimáček míč odhlavičkoval. V 62. min se po rychlém útoku dostal k zakončení Michal Bouček, z hranice vápna bránu hostů vysoko přestřelil. V 64. min se dostal ve vápně k zakončení opět Michal Bouček, bránu těsně přestřelil. V 65. min našel Michal Bouček před vápnem Pavla Mezlíka, ten trefil hostujícího hráče. V 66. min poslal domácí míč za obranu, před nabíhajícím Tondou Plichtou míč zachytil Šiška J. V 68. min hledal Pafka před bránou Mlýnka V., ten na míč nedosáhl. V 73. min střelu Váni z úhlu Marek Kolář zachytil. V 82. min rohový kop Robina Demetera poslal Filip Kotoun hlavou vedle brány. V 88. min rohový kop Červenky domácí obrana odvrátila do bezpečí.

Vyjádření trenéra Smejkala: Za dnešní vítězství a zisk tří bodů jsem moc rád. Naši hráči oproti předešlým zápasům zlepšili presink soupeře, který měl pak problém s rozehrou. Také v pohybu bez míče došlo ke zlepšení, i když stále nabádám hráče, aby se více nabízeli pohybem do kombinace. Dnes musím pochválit tým za bojovnost, ta byla dnes strůjcem našeho dobrého výsledku.

J. Mynář

Sestřih utkání: Libor Smejkal

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.