Letošní NKT trilogii zakončil Koloběh

NKTV sobotu dne 19. října 2019 se konala poslední část z NKT trilogie 2019, a to Koloběh. Trilogie je složená z MTB Race – čistě cyklistického závodu s účastí prestižních profi týmů, půlmaratonu – běžeckého závodu na 21 km nesměřským údolím a posledním takzvaným Koloběhem.

Z celé trilogie má koloběh své specifické kouzlo. Ať už je to krásnou podzimní přírodou, parádní trasou kolem Velkého Meziříčí, a nebo jedním z hlavních pravidel, které říká, že se závodí pouze v páru ženy a muže a jednoho kola. Závodníci v páru musí být celých 25 km na vizuální kontakt, nejlépe celou dobu bok po boku a mohou se libovolně střídat na kole, jet ovšem smí vždy jeden z dvojice. Celé startovní pole je členěno do 3 kategorií podle součtu věků ve dvojici, a zvláště ceněná je kategorie manželských párů.
Letos pořadatele čekalo snad v každém závodu trilogie několik výzev. Na MTB race jsme se potýkali s rekonstrukcí dálničního mostu, kde závodníky hlídali organizátoři, aby nevjeli do lešení pod mostem a nepřekvapilo je nějaké auto ze stavby. Naštěstí se trasa nemusela měnit a jen se přistoupilo k přísnějšímu dohledu na závodníky. Na půlmaraton jsme se rozhodli nechat trať ocertifikovat a přesně změřit. Nevěděli jsme, co takovéto změření ukáže, jelikož trasa byla všechny roky předním měřena jen podle GPS měřičů a ty jsou v údolích nepřesné. Trasa se tedy ke zklamání závodníků protáhla o dobrých 500 m až přes celou obci Oslava. Koloběh se také neobešel bez očekávání do poslední chvíle kudy povede jinak stabilní trasa. Boural se most přes dálnici na Fajtův kopec a zrovna v den závodu se pokládala finální vrstva povrchu. Trasa se tedy musela lehce odchýlit a závodníci častokrát běželi tento úsek úplně poprvé. Nikdo se neztratil, vše bylo dobře naznačeno a závodní páry doběhl většinou s úsměvem na tváři.

Letošní koloběh vyhrál Martin Oberreiter s partnerkou Romanou Vackovou v čase 2:00:08 na 27 km přísným terénem. Odnesli si ceny od organizátora Sportovního centra Velké Meziříčí, laskominy od firmy POEX a sportovní doplňky stravy od Gold nutrition. Velmi děkujeme všem sponzorům, kteří nám pomohli závody zrealizovat. Kromě již výše zmíněných nemohu opomenout titulárního sponzora, místní firmu NKT, dále SP SOFT, AUTOCOLOR a AMICUS.

Na příští rok máme připraveno pár změn kvůli rozšíření startovního pole i do hobby kategorie. Na MTB race se můžou závodníci těšit na speciální trasu pro amatéry, na půlmaraton jsme nechali ocertifikovat i trasu 10 km a věříme, že i na koloběh dorazí závodní páry, které si závod zaběhnou jen tak pro radost.

VÝSLEDKY ZÁVODU ZDE.

Těšíme se na všechny, sportu zdar!
Michaela Dvorská

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.