Volejbalisté bojovali proti extraligovému týmu Lvi Praha

 Volejbal Vezmez_-_Lvi_PrahaMáme za sebou další historický mezník. Po postupu do 2. kola českého poháru jsme přivítali v naší tělocvičně momentálně čtvrtý celek extraligové tabulky Lvi Praha. Ještě nikdy jsme se na domácí půdě s žádným týmem nejvyšší volejbalové soutěže neutkali, takže i pro nás to byl volejbalový svátek.

Také tomu odpovídala propagace, do které se pustil hlavně Víťa Šimek za přispění Ondy Žaby a ostatních hráčů. Plakáty, videopozvánky kolovaly celých 14 dnů na facebooku i v tištěném tisku a internetových medií Velkého Meziříčí. Očekávala se tudíž pořádná návštěva. A taky ano. Dlouho nebylo na volejbale tolik diváků jako ve středečním podvečeru. Oba týmy čekala velice přátelská atmosféra podporovaná spíkrem Jakubem Ulčem. Nastoupili jsme v obvyklé sestavě s Víťou Šimkem na nahrávce, Jirkou Hurytou a Adamem Benáčkem na bloku, Ríšou Stanislavem a Romanem Jašou na smeči, pod vedením kapitána a univerzála Honzy Kučery. Obranu řídila obě libera Mára Slavík a Jirka Koukal. Po počáteční naší nervozitě z jmen a síly soupeře jsme postupně vyrovnávali hru, i když pražští Lvi měli celý set navrch. V závěru vystřídali ještě Ondra Žaba a Dominik Medek a zkorigovali jsme výsledek prvního setu na 19:25.

Od druhého setu jsme však začali hrát mnohem odvážněji a hosty jsme nepustili do většího náskoku. Dobře jsme podávali i útočili. I v příjmu jsme se Lvům vyrovnali. Jen v blokování jsme trochu zaostali (4 naše bloky proti 10 soupeřovým). Favorit zápasu však dotáhl i druhý set ve svůj prospěch a vyhrál 25:21.

Ve třetím setu jsme ještě přidali, zvýšila se naše agresivita a razance na podání i útoku, začali jsme i v poli vybírat tvrdé smeče a uhrávat bodové míče. Stav byl dlouho nerozhodný, a až v závěru jsme utekli a dotáhli set do vítězného konce pro nás 25:22.!

Další set byl i nadále velkou bitvou a diváci si určitě přišli na své. Praha byla velkým favoritem (v pavouku druhého kola byla papírově a nakonec i skutečně nejsilnější), ale musela s námi o vítězství bojovat. Zkušeně si vytvořila sice malý, ale přeci jen náskok, který udržela až do konce setu a i celého zápasu. Vítězstvím 25:22 a na sety 3:1 si odvezla postup do čtvrtfinále.

Zápas se určitě musel líbit. K jeho zdárnému průběhu nakonec přispěli i oba brněnští rozhodčí Petr Horký a Mirek Novák, který velice citlivě posuzovali i nečistě zahrané míče a nechali hře volný průběh. Nakonec poděkování patří všem divákům. Vytvořili v hale výbornou atmosféru. V divácké kulise se vždy hraje mnohem lépe, jak před prázdnými tribunami. Potěšila i spontánní účast většiny našeho žákovského a juniorského družstva, a jejich pomoc se zápisem a podáváním míčů. Nakonec jsou to právě junioři i žáci, kteří nikdy nevynechají návštěvu zápasů dospělých, ostatně týmu, kde jednou stávající hráče nahradí. Zápas se určitě povedl a líbil se všem. Je to nejlepší pozvánka na víkendové zápasy 8. a 9.listopadu, kdy přivítáme nejprve v pátek 8.11. v 19:30 loňského vítěze 1. ligy Sokol Bučovice a v sobotu 9.11. v 17:00 Staré Město. Společná fotka hráčů obou týmů je důkazem toho, že všichni byli maximálně spokojeni.

Spartak Velké Meziříčí – Lvi Praha 1:3 (19:25, 21:25, 25:22, 22:25)

Sestavy:

Velké Meziříčí: Šimek, Jaša, Huryta, Kučera, Stanislav, Benáček, Žaba O. Žaba Š, Medek, Vácha, Smetana, Pospíšil,libera: Slavík, Koukal

Lvi Praha: Krajčovič, Kozák, Špulák, Šulc, Král, Bartůněk, Piasetskyi, Michajlovič, Thomas Dougla, libera: Kovařík, Ježek

Petr Juda

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.