Velkomeziříčský boxer na republikovém šampionátu

IMG 4311Ve dnech 31. října až 2. listopadu 2019 se konalo mistrovství ČR v boxu. Organizátory velkolepě pojatá akce se konala za velkého zájmu sportovců i veřejnosti v prostorách OC Arkády Pankrác, finálový galavečer dokonce v boxerském svatostánku, pražské Lucerně! Tato prestižní akce hostila tentokrát i boxery z řad profesionálů, kteří poměřili své síly s nejlepšími amatéry.

Velkomeziříčský boxer Erik Teplý boxoval opět v barvách BC Třeboň pod vedením trenéra Miroslava Forala. První den Erik nastoupil proti snaživému Honzovi Kafkovi z Plzně. Kafka vyrukoval v dvojitém krytu a útočným stylem boje se snažil našeho boxera dostat pod tlak. Velkomeziříčský borec i přes nepříjemný styl soupeře dovedně vracel, zápas si zkušeně pohlídal, nechyboval a ve třetím kole pak agresivního soupeře těžce otřásl výbušnou kombinací, po které rozhodčí zápas ukončil. Erik tak postoupil do dalšího dne šampionátu.

Následující den však našemu boxerovi los přiřadil jednoho z velkých favoritů turnaje, ostříleného Pavla Polakoviče z Olomouce. Pavel má jednak obrovské zkušenosti, ale i vynikající techniku, talent, srdce bojovníka a v neposlední řadě tvrdý úder. Erik Teplý je však ten typ boxera, který nastoupí proti jakémukoliv soupeři. Správně nastavená útočná taktika a snaha o knockoutový úder však tentokrát neslavila úspěch a zasloužené vítězství putovalo tento den do rohu soupeře. Je třeba říci, že Pavel Polakovič dokázal celé boxerské mistrovství nakonec vyhrát a opasek šampiona 2019 ve welterové váze patří jemu. Oproti tomu Velkomeziříčský borec si v prvém zápase potvrdil své kvality boxera s těžkým úderem a z druhého zápasu si odnáší cenné zkušenosti.

Jiří Fiala

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.