Fotbalisté Velmezu doma selhali

SimrFC Velké Meziříčí – FC ODRA Petřkovice 0:6 (0:1)

Střelci: 2. a 61. Neumann, 81. a 84. Szotkowski, 66. Mládek, 85. Dziuba

Rozhodčí: Mrázek, Vostrejž, Jahoda

FC VM – Kruba – Kriegsmann, Šimáček, Komínek, Pokorný (59. Mezlík) – Dolejš, Plichta, Šuta (76. Kotoun), Puža, Demeter – Simr, na lavičce Kolář, Dufek, Crkal, Krejčí a Bouček, trenér Smejkal.

FC Petřkovice – Buček – Moučka, Wala, Dziuba (86. Míšanec), Tomšů (86. Levčík), Sporysz, Neumann, Plesník, Mládek (82. Mišinský), Szotkowski, Honiš, na lavičce Strakoš a Bystroň, trenér Smetana

ŽK: Kriegsmann - Wala
ČK:
Diváci: 355
Nejlepší hráči: Neumann, Wala, Tomšů
Ve 2. min rozehrál rohový kop Tomšů, míč se dostal k Neumannovi a ten prostřelil vše, co stálo před ním 0:1. V 5. min hledal Robin Demeter naběhnutého Tondu Plichtu, obrana hostů míč zachytila. V 7. min centr Tomšů odvrátil David Komínek. V 8. min se dostal k zakončení Moučka, jeho střela zpoza vápna šla nad domácí bránu. V 9. min přímý kop od lajny rozehrál Tomšů, střelu Moučky domácí obrana zblokovala. V 10. min poslal do malého vápna míč Neumann, na jeho přihrávku nikdo ze spoluhráčů nedosáhl. V 11. min špatný výhoz Rosti Kruby zachytil Neumann, s jeho střelou z vápna si domácí golman poradil. Ve 12. min centr Robina Demetera hledal Petra Dolejše, Sporysz poslal hlavou míč do náruče Bučka. Ve 13. min průnik Sporysze zastavila domácí obrana za cenu rohového kopu, centr Neumann odhlavičkoval Miloš Kriegsmann. Ve 22. min našel Petr Dolejš volného Robina Demetera, jeho zakončení postrádalo přesnost. Ve 23. min rychlý útok hostů zakončil střelou Moučka, Rosťa Kruba si z jeho střelou poradil. Ve 25. min Patrik Pokorný našel ve vápně Pavla Simra, ten jeho centr nezpracoval. Ve 30. min přímý kop Moučky ze 30-ti metrů skončil na břevně domácí brány. Ve 35. min centr Robina Demetera vypadl Bučkovi z ruk, nikdo z domácích se k míči nedostal. Ve 36. min pronikal středem Wala, zastavil ho David Komínek. Ve 43. min našel Pavel Simr nabíhajícího Petra Dolejše, toho zastavil praporek asistenta.

Ve 47. min nechybělo moc Petrovi Dolejšovi, aby zachytil malou domů Plesníka. Ve 48. min vystřelil tvrdě Moučka, domácího golmana nepřekonal. Ve 48. min našel Petr Dolejš ve vápně Pavla Simra, ten se k zakončení nedostal. V 50. min se dostal po přihrávce od Petra Dolejše k zakončení Robin Demeter, jeho střelu obrana hostů zblokovala. V 58. min malou domů zachytil Rosťa Kruba, následný nepřímý kop poslal Neumann do zdi. V 61. min přišel o míč Pavel Mezlík, míč se dostal k Neumannovi, ten přesnou střelou překonal Rosťu Krubu 0:2. V 63. min roh Petra Dolejše poslal Pavel Simr hlavou do obránce hostů. V 64. min našel Pavel Simr ve vápně Tondu Plichtu, ten trefil jen obránce hostů, následný rohový kop Robina Demetera nikoho ze spoluhráčů nenašel. V 66. min pronikl do vápna Sporysz, před bránou našel Mládka, který upravil na 0:3. Tato branka definitivně rozhodla o výsledku utkání. Odevzdaní domácí hráči pak ještě inkasovali v 81. a 84. minutě od Szotkowského a na konečných 0:6 upravil v 85. min Dziuba.
Vyjádření trenéra Smejkala: Dnešní utkání se mi hodnotí těžko. Před utkáním i v poločase v kabině jsem hráče nabádal k většímu pohybu, k dostupování k protihráčům, ale bylo to naprosto zbytečné. Soupeř nás dnes vyškolil ve všech herních činnostech. A tak utkání skončilo naprostým debaklem.

Jaroslav Mynář

Sestřih utkání: Libor Smejkal

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.