Muži vydolovali 4 body a jsou třetí

volejMuže čekali soupeři, kteří jsou v tabulce před nimi. V pátek v poslední době největší rival, momentálně druhé Bučovice, v sobotu potom třetí celek 1. ligy Staré Město. Byl to boj.

Hlavně v pátek. Plná hala, hodně fanoušků i s bubnem z Bučovic. Emoce „stříkaly" na obě strany. První set nikdo nevedl o více jak 2 body a v závěrečné koncovce jsme nakonec urvali vítězství 32:30. Potom jsme dva sety hráli jakoby v útlumu. Nedařilo se podání, ne moc dobře jsme blokovali. Bučovice otáčeli na 2:1 pro sebe. My to ovšem nevzdali a právě ve čtvrtém setu jsme podali asi náš nejlepší výkon v zápase. Vyhráli jsme 25:20 a srovnali na 2:2. Čekal nás pátý, zkrácený set. Začali jsme dobře, při změně stran jsme vedli 8:5. Bučovice se však nevzdali, pomalu dotahovali a nakonec rozhodla jejich zkušenost. Porážka 2:3 mrzí. Takže i po deváté jsme odešli s tímto soupeřem poraženi. Zápas měl výbornou úroveň, byl plný emocí, padali i karty, naštěstí jen žluté. Plná hala si přišla na své.

V sobotu přijelo Staré Město, které den předtím porazilo Brno na jejich půdě 3:1. Toto družstvo hodně využívá pomoci pendlařů z nedalekého extraligového Zlína. A jelikož Zlín v sobotu nehrál, čekali jsme hodně silné družstvo. Pendlaři přijeli, i když ne ti klíčoví, ale i tak byl soupeř hodně silný. Nakonec jeho umístění v tabulce to potvrzovalo. My jsme však chtěli napravit porážku z pátku a pustili jsme se do soupeře s nebývalou vervou. Výsledkem byl stále narůstající náskok až do konce setu. Výsledek 25:14 mluví za své. Druhý set jsme již skoro tradičně začali mírně řečeno laxně a soupeř toho využil až ke čtyřbodovému náskoku. Tentokrát jsme se včas probudili a v polovině setu již bylo srovnáno a do koncovky jsme šli s náskokem. Ten jsme si nakonec uhlídali a vyhráli 25:21. Třetí set jsme od začátku tlačili. Staroměstští se snažili, nechtěli se vzdát, ale na nás to bylo málo. Vedli jsme systémem start-cíl a výsledek 25:16 ukončil celý zápas: 3:0. Nakonec jsme získali 4 body, upevnili si místo v první polovině tabulky a jsme zatím spokojeni.

Příští týden se láme polovina soutěže. Za soupeře budeme mít družstvo Volejbal Brno (pod sponzorským názvem Tesla Brno), se kterým jsme ve „dvojičce" pro losování. V pátek hrajeme u soupeře, v sobotu od 18 hodin v naší tělocvičně.

Výsledky: VELMEZ – Bučovice 2:3 (32,-18,-21,20,-13)
                     VELMEZ – Staré Město 3:0 (14,21,16)

tab volej

 

 

 

 

 

 

 

 

Petr Juda

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.