Velkomeziříčští hokejisté si z Uničova odvezli bod za prohru v prodloužení

hokej ilHC Uničov – HHK VM 4:3PP (0:2, 2:0, 1:1 – 1:0)

Góly a asistence: 30:36 Žajgla (Čuřík, Šimo), 32:45 Čuřík (Žajgla, Šimo), 58:55 Sršeň (Šimo, Handl), 64:50 Čuřík (Šimo) – 11:03 Matov (Střecha T., Slabý), 19:48 Kadela (Střecha T., Matov), 44:01 Střecha T.
Sestava HC Uničov:
Sedlář (Axman) – Navrátil, Fekiáč, Paška, Husák – Šímo, Čuřík, Žajgla – Sršeň, Handl, Drdla – Chytil, Kratěna
Sestava HHK Velké Meziříčí:
Slavíček (Juda J.) – Slabý, Vlašín P., Burian V., Ambrož, Báňa, Kochánek – Kadela, Matov, Střecha T. – Maštera, Střecha F., Sobotka – Strnad, Rozmarín, Salát

Rozhodčí: Šiška – Šico, Jurčík.
Vyloučení: 7:5, navíc: Žajgla (UNI) 10 min. OT za zásah do oblasti hlavy a krku
Využití: 1:0, v oslabení: 1:1
Střely na branku: 28:28 (10:6, 10:15, 6:6 – 2:1)
Procentuální úspěšnost brankářů:
Sedlář (UNI) - 89,29 % - 25 zákroků – 65 min.
Slavíček (HHK) - 85,71 % - 24 zákroků – 65 min.
Diváci: 151

V utkání desátého kola zajížděli velkomeziříčští hokejisté do Uničova. Trenéři před utkáním museli řešit několik omluvenek z pracovních důvodů a nemoci. Přesto odjelo mužstvo k zápasu s patnácti hráči do pole a oběma brankáři.
Úvod utkání byl z obou stran opatrný. Ve 2. minutě zasáhl domácí Drdla vysokou holí do obličeje Pavla Ambrože. V první přesilovce ale k vážnějšímu ohrožení branky soupeře nedošlo. Ve 4. minutě si zahráli přesilovku domácí. Během této početní výhody se uničovští dostali ke dvěma nebezpečným střelám, které zneškodnil Zdeněk Slavíček. V 10. minutě se přes bránícího hráče domácích uvolnil Filip Střecha. Na zakončení mu chybělo více času. O minutu později se do vyložené šance dostal domácí Chytil. Jeho tvrdou střelu vyrazil brankář HHK betonem. Ve 12. minutě poslal Petr Slabý křižný pas na útočnou modrou, kde si kotouč převzal Tomáš Střecha. Žabičkou poslal puk na Patrika Matova, který mířil přesně do levého horního růžku Sedlářovy branky – 0:1. Do konce první části chybělo 12 vteřin a hráči HHK se mohli radovat podruhé. Po akci na jeden dotek vstřelil druhý gól Roman Kadela – 0:2.

Druhá třetina začala našim tlakem. Ve 21. minutě si do útočného pásma vybruslil Petr Slabý. Touš z jeho hole orazítkovala levou tyčku. Ve 27. minutě se vyznamenal Zdeněk Slavíček, který nejprve vyrazil tvrdou střelu. Následnou dorážku ukryl ve výstroji. Na konci 30. minutě se naše mužstvo provinilo proti pravidlům, když mělo na ledě příliš mnoho hráčů. Následnou přesilovku domácí tým využil – 1:2. Po této brance domácí tým ožil. Ve 33. minutě se dočkal vyrovnání z hole Čuříka. V závěru třetiny měly oba týmy možnost strhnout vedení v přesilových hrách, ale brankáři byli proti.

Třetí dějství začalo naším oslabením, které domácí nepotrestali. Ve 43. minutě putoval na trestnou lavici další náš hráč. V přesilové hře vyrobil hrubku domácí hráč, když jeho rozehrávku mezi kruhy zachytil Tomáš Střecha, který prostřelil Sedláře – 2:3. Potvrdit vedení mohlo naše družstvo v 57. minutě, kdy mělo dlouhou dvojnásobnou přesilovou hru. V této početní výhodě se však nepodařilo gól dát. V 59. minutě putoval na trestnou další domácí hráč. Po chybné rozehrávce se do přečíslení dostali domácí. Z pravého kruhu vyrovnal Sršeň - 3:3. Početní výhoda našeho týmu se tak přenesla až do prodloužení. Branku se však nepodařilo vsítit. Do konce prodloužení chyběly vteřiny, když se do útočného pásma dostal Čuřík, který v obrovské šanci minul úplně prázdnou branku. Přesto využil zmatku v naší obraně a kotouč do naší sítě nakonec dostal.

Utkání skončilo výhrou domácích, přesto našim hráčům musíme poděkovat za předvedený výkon, který zdobila zejména obětavost při bránění. Několik těžkých střel dokázali obránci zblokovat. Spolehlivý výkon podal Zdeněk Slavíček, který v první polovině zápasu svými zákroky přiváděl domácí hráče k zoufalství.
Velké poděkování patří našim fanouškům, kteří se vydali na dalekou cestu, aby podpořili naše hráče. A že byli po celý zápas hodně slyšet – děkujeme.
HHK Velké Meziříčí si připsalo do tabulky jeden mistrovský bod a již v sobotu se představí na domácím stadionu proti týmu HC Brumov-Bylnice.

tab 10 kolo

Ostatní výsledky desátého kola: Dynamiters Blansko HK – TJ Sokol Březina 7:4, HK Kroměříž – HC Uherské Hradiště 5:7, Hokej Uherský Ostroh – HC Lvi Břeclav 7:4, SKMB Boskovice – SHKM Hodonín 8:3, HC Brumov-Bylnice – HC Spartak Velká Bíteš 0:1, HC Štika Rosice – HC Spartak Uherský Brod 4:2.

MISTROVSKÉ UTKÁNÍ_-_BRUMOV-BYLNICEProgram mužů na tento týden:
Sobota 16.11.2019 HHK Velké Meziříčí – HC Brumov-Bylnice, začátek utkání v 17.30
hod. (zimní stadion – Velké Meziříčí)
J. Juda

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.