Minižáci na přeborech České obce sokolské získali třetí místo

IMG-20191117-WA0003 copyV neděli 17. listopadu pořádal náš oddíl celorepublikové přebory České obce sokolské. Hrálo se ve dvou kategoriích. Minižáci, ročník narození 2009 a 2010, a přípravka, ročník narození 2011 a mladší. V kategorii minižactva startovalo 13 družstev, v kategorii přípravky 11 družstev. Na hale se tak pohybovalo nějakých 240 dětí! Hrací doba jednoho utkání byla 10 minut.

Minižáci:
Kluci odehráli perfektní turnaj. V základní skupině porazili přesvědčivě všechny soupeře a postoupili tak do skupiny o 1. - 3. místo. Zde odehráli dvě naprosto vyrovnaná utkání s velmi dobrými soupeři. O těsných prohrách rozhodly koncovky obou zápasů. Celkově tak naši minižáci skončili na krásném 3. místě a získali pohár a bronzové medaile. Kluci zaslouží velikou pochvalu za nasazení a bojovnost zejména ve finálové skupině.

Utkání našich minižáků:
Základní skupina
Velké Meziříčí - Žďár nad Sázavou 20:3
Velké Meziříčí - Maloměřice 18:8
Velké Meziříčí - Zábřeh 13:4

Skupina o 1. - 3. místo
Velké Meziříčí - Telnice 11:12
Velké Meziříčí - Kostelec na Hané 11:15

Celkové pořadí minižactva:
1. TJ Sokol Kostelec na Hané
2. TJ Sokol Telnice
3. TJ Sokol Velké Meziříčí
4. TJ Sokol Nové Veselí
5. TJ Sokol Sokolnice
6. TJ Sokol Žďár nad Sázavou
7. TJ Sokol Maloměřice
8. TJ Sokol Juliánov
9. TJ Sokol Kobylisy
10. TJ Sokol Zábřeh
11. TJ Sokol Poruba
12. TJ Sokol Karviná
13. TJ Sokol Ostrava

Hráli: Daniel Červený, Nikolas Fexa, David Bradáč, Kryštof Havelka, Jakub Chalupa, Stanislav Fňukal, Tomáš Klíma, Matyáš Fialka.
Trenéři: Petr Kaštan, Jiří Holý.

Přípravka:
Naši nejmladší odehráli také povedený turnaj. Většina hráčů začala hrát miniházenou teprve nedávno a tak jsme opět chtěli hlavně sbírat zkušenosti. Ovšem kluci mile překvapili a první dva zápasy ve skupině s přehledem vyhráli. V posledním zápase ve skupině proti Zábřehu, kdy nám i remíza stačila k postupu mezi nejlepší tři, jsme však narazili na velmi dobře bránícího soupeře. V bojovném utkání jsme prohráli o gól a šli tak do skupiny o 5. - 6. místo. Tam jsme jeden zápas vyhráli a jeden prohráli, kdy obě utkání byla velmi vyrovnaná. Vinou horšího skóre jsme tak obsadili konečné 6. místo. Dát o branku víc, byli jsme pátí, o dvě více tak čtvrtí. Škoda, ale nejdůležitější asi je, že si kluci velmi dobře zahráli proti dobrým soupeřům, nic nevypustili bojovali jako lvi, a bylo vidět velké pokroky.

Utkání naší přípravky:
Základní skupina
Velké Meziříčí - Maloměřice 8:3
Velké Meziříčí - Kobylisy 10:5
Velké Meziříčí - Zábřeh 4:5

Skupina o 5. - 6. místo
Velké Meziříčí - Poruba 9:8
Velké Meziříčí - Ostrava 3:5

Celkové pořadí přípravky:
1. TJ Sokol Sokolnice
2. TJ Sokol Telnice
3. TJ Sokol Zábřeh
4. TJ Sokol Ostrava
5. TJ Sokol Poruba
6. TJ Sokol Velké Meziříčí
7. TJ Sokol Nové Veselí
8. TJ Sokol Kostelec na Hané
9. TJ Sokol Maloměřice
10. TJ Sokol Nové Bránice
11. TJ Sokol Kobylisy

Hráli: Jakub Podsedek, Pavol Živčic, David Stoklasa, Adrian Kadlec, Erik Fialka, Samuel Karásek, Jakub Musil, Adam Buďa, Martin Jelínek.
Trenéři: David Stoklasa, Vladimíra Kaštanová

Poděkování patří Sokolu za dodání medailí a pohárů pro první tři družstva a míče pro každý tým. Firmě Poex za ceny pro všechny družstva do turnaje. Báře Raždíkové za zvládnutý bufet. A všem rozhodčím, dobrovolníkům a rodičům za pomoc s organizací takto velké akce. Díky, bez vás by to nešlo.

David Stoklasa

IMG 20191117_191604

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.