Nový ročník Ondrášovka Cupu zná finalisty, FC Velké Meziříčí je mezi nimi

ondášovka cupTři kluby budou reprezentovat Kraj Vysočina na finále fotbalového Ondrášovka Cupu. Během závěrečných turnajů osmého ročníku Poháru mládeže FAČR, které se konají na jaře 2020, se představí FKM Vysočina Jihlava, FC Velké Meziříčí a FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou.

 

O postupujících týmech rozhodla podzimní část Ondrášovka Cupu, která se skládala ze dvou předkol a kvalifikace. Každý z týmů z Vysočiny bude mít zástupce v jedné věkové kategorii. Jihlava a Velké Meziříčí v U9, Žďár nad Sázavou si zahraje finále U11.

Účast na celorepublikovém finále ve všech šesti věkových kategoriích (U8-U13) si zajistily AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, CU Bohemians Praha, FC Slovácko a SK Olomouc Sigma MŽ. Pět šancí na vítězství v turnajích, které připadají na každý víkend od 2. května do 7. června 2020, má FC Baník Ostrava.

„Ondrášovka Cup ale není jen o tradičních velkých klubech s rozsáhlou členskou základnou. Svou účast na jarním finále si vybojoval třeba i SK Solnice z Královéhradeckého kraje," upozorňuje Libor Duba, generální ředitel společnosti ONDRÁŠOVKA, která je generálním partnerem turnaje. Tým z obce, kde žije přibližně 2000 obyvatel, byl vloni mezi nejlepšími v kategorii U10, a nakonec skončil celkově osmnáctý. Letos se Východočeši poperou o dobré umístění v U11.

Zapadnout by neměl ani úspěch dalších lokálních klubů, třeba FK Medlov z Olomouckého kraje (U11) či TJ Viktoria Vestec. Fotbalisté z obce v okrese Prahu-západ se představí mezi nejlepšími v kategorii U9. A účastníkem finále bude i klub TJ Sokol Bohdalice. Tato obec v Jihomoravském kraji má pouhých 800 obyvatel, přesto jsou její fotbaloví mládežníci republikově konkurenceschopní, což se budou snažit potvrdit v květnu mezi soupeři v kategorii U10.

Loňská vítězství v jednotlivých kategoriích Ondrášovka Cupu obhajují čtyři kluby: AC Sparta Praha (U8, U10, U13), SK Slavia Praha (U12), FC Slovácko (U11) a FK Mladá Boleslav (U9).

Fotbalisté z AC Sparta Praha se stali celkovými vítězi a právoplatnými držiteli obřího Ondrášovka Cupu. Ten jim před ligovým zápasem „dospělé" Sparty proti Sigmě Olomouc předali 1. září reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý, fotbalová legenda Karel Poborský a Libor Duba.

Poosmé a s osmi sty týmy

Ondrášovka Cup se jako Pohár mládeže FAČR koná v sezóně 2019/2020 již poosmé. Osmičkou začíná i celkový počet týmů, které se letos turnaje účastní – je jich poprvé v historii osm set, a to včetně družstev dívčích. Během ročníku tak na trávník naskočí více než 16 000 hráčů a hráček.

„Letošní ročník byl zahájen slavnostním výkopem 29. srpna a celkem sestává ze 187 turnajů. Na účastníky čekalo 133 předkol a 48 kvalifikací a před těmi nejlepšími je 6 finálových turnajů. Ty jsou na programu každý víkend mezi 2. květnem a 7. červnem 2020, v každé kategorii postoupilo 24 týmů," upřesňuje Libor Duba.

Oficiální tváří Ondrášovka Cupu v letošní sezóně je obránce Slovanu Liberec a kapitán reprezentace do 21 let Matěj Chaluš. K projektu už neodmyslitelně patří i patron Jakub Kohák a moderátor České televize Pavel Čapek, kteří celou soutěží a doprovodnými aktivitami na turnajích, obrazovkách ČT a na sociálních sítích provázejí.

Více informací o Ondrášovka Cupu najdete na webových stránkách projektu.

Kateřina Ceralová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.