Starší žáci vyhráli kvalifikační turnaj o Žákovskou ligu

házená starší_žáciV neděli 24. listopadu pořádal náš oddíl jeden ze šesti kvalifikačních turnajů o postup do celostátní Žákovské ligy starších žáků. Za soupeře nám byli přiřazení Sparta Kutná Hora, Dukla Praha „B", HBC Strakonice. Postup si mohli zajistit dva týmy z této čtyřčlenné skupiny.

Naši kluci k turnaji přistoupili velmi zodpovědně a šli si za svým cílem zahrát si i v letošním roce Žákovskou ligu. Všechna tři utkání zvládli na jedničku, a nakonec zvítězili docela jednoznačně. Důležité bylo, že kluci zvládli na úvod utkání s Kutnou Horou. V druhém utkání podali velmi dobrý výkon proti Dukle. Nakonec jednoznačný výsledek se ale nerodil snadno. Družstvo ukázalo sílu, kdy fungovala velmi dobře obrana, za kterou chytal velmi dobře Tomáš Kučera. V útočné fázi se klukům dařily nacvičené herní prvky z tréninku. V posledním utkání se Strakonicemi si zahráli všichni kluci, kteří v prvních dvou utkáních nedostali tolik příležitostí.

Kluky je potřeba pochválit za kolektivní výkon a nasazení. Samozřejmě nesmíme usnout na vavřínech a poctivě trénovat. Nedostatků by se na výkonu ještě našlo dost, ale na tom se zapracuje.
Příští víkend čeká kluky turnaj v Rožnově pod Radhoštěm Dobiáš Cup 2020 a následující týden již první kolo Žákovské ligy.

Výsledky kvalifikačního turnaje o Žákovskou ligu:
VM – TJ Sparta Kutná Hora 25:17
Dukla Praha „B" – HBC Strakonice 25:10
Dukla Praha „B" – VM 10:18
HBC Strakonice – TJ Sparta Kutná Hora 18:20
TJ Sparta Kutná Hora - Dukla Praha „B" 12:21
VM – HBC Strakonice 18:10

Pořadí: 1. TJ Sokol Velké Meziříčí, 2. Dukla Praha „B", 3. TJ Sparta Kutná Hora, 4. HBC Strakonice

Sestava a branky: Tomáš Kučera – Vojtěch Bradáč (7), Štěpán Čermák (2), Benjamin Rosa (4), Pavel Kotouček (8), Denis Vik (1), Robin Koudela (17), Adam Požár (8), Vojta Remer, David Slabý, Jakub Uchytil (4), Petr Zezula, Radovan Škoda (10), trenér Petr Kavka, vedoucí družstva Pavel Svoboda.

Ladislav Šidlo

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.