Eurovia liga curling vozíčkářů hostila i velkomeziříčské hráče

GQHX0g vFebPxEh1nRXhLLR7Zk8iU9FYNNU0eFd2tEVp1LdbYQz2v_UbKTRSNBU-ntaEqNVwRUF7ySKDB5dVYSuaDREVKwQIPRWoHDJkOUceeFWnYsNW5_TQaqMjR06urZNCx3FgsAw1349-h899-noZahájení letošního ročníku Eurovia ligy curling vozíčkářů proběhlo 22. - 24. listopadu v pražských Roztylech. Do ročníku 2019 - 2020 se přihlásilo sedm družstev. Z České republiky družstvo z Velkého Meziříčí, dva týmy Jedličkova ústavu Praha (JUS), tým Nového Města nad Metují a  zahraniční družstva Slovenska, Itálie a Polska.

Družstvo z Velkého Meziříčí z důvodu nemoci nastoupilo s minimálním počtem hráčů, Jana Břinčilová, Michaela Charvátová, poprvé Radek Coufal a skip Martin Tluk. Naše družstvo první zápas odehrálo s úřadujícím mistrem, Jedličkův ústav B, s výsledkem 7:7. Dva body si velkomeziříčští připsali za vítězství se silným týmem Polska 5:3. Další zápas velkomeziříčští sehráli s Itálií 5:2, Novým Městem nad Metují 9:3, následovaly prohry se Slovenskem 4:9 a JUS A 3:7. Dále druhé kolo s JUS B prohra 5:10 a po tomto zápase muselo naše družstvo ze zdravotních důvodů kontumovat zápas s týmem Polska 0:9.

Velkomeziříčští curleři jsou po třech kolech v tabulce na třetím místě. Další dvě kola se v Praze odehrají první lednový víkend.
V současné době se dávají do provozu curlingové dráhy v Brně, kam naši hráči budou od nového roku dojíždět na tréninky. Ty by měly naše družstvo posílit do dalších ročníků mezinárodní Eurovia ligy.

Za finanční podporu v roce 2019 náš sportovní klub děkuje městu Velké Meziříčí, MŠMT, Kraji Vysočina, firmě Wiegel CZ žárové zinkování, obci Vídeň. Mediálním partnerem našeho sportovního klubu je Velkomeziříčsko.

Jiří Charvát

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.